-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Brokastis
-
>
Pannā cepta paprika ar olām
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 sīpols
-
3 paprikas (var krāsainas)
-
3 ēd. k. olīveļļas
-
2 daivas ķiploka
-
6 olas
-
100 g krējuma
-
1 /2 tējk. saldā paprikas pulvera
-
Rīvēts muskatrieksts
-
Sāls un pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
25 min.
-
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Papriku nomazgā un iztīra. Sagriež to vispirms salmiņos, pēc tam nelielos kubiņos.
-
Pannā sakarsē eļļu. Uz nelielas uguns sautē sīpolus un paprikas kubiņus. Nomizo ķiplokus, piespiež klāt un maisot visu kopā vēl brīdi pasautē.
-
Bļodā olas sakuļ ar krējumu, pēc garšas pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri un rīvēto muskatriekstu.
-
Ar krējumu sakultās olas pārlej pāri dārzeņiem pannā, uzliek vāku un uz nelielas uguns apmēram 10 minūtes sarecina.
-
Kolīdz omlete gatava, ar cepeša lāpstiņu to visapkārt atdala no pannas malām. Uzmanīgi uzslidina uz lielā šķīvja un pasniedz galdā.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs