Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas veltnīši ar brokoļiem

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Brokoļu rozetītes nomazgā, 3 minūtes apvāra vārošā sālsūdenī, izņem no tā un noskalo ar aukstu ūdeni. Ūdeni neizlej, tas būs vajadzīgs piedevām.
2. Pavasara sīpolus notīra, nomazgā un kopā ar zaļajiem lociņiem smalki sagriež.
3. Blanšētos brokoļus smalki sakapā.
4. Samaisa kopā ar sieru, pesto, olas dzeltenumu, sīpoliem un rīvmaizi. Pēc garšas pievieno klāt sāli, piparus un kajēnas piparus, lai masa būtu pikanta.
5. Vistas filejas kabatiņas sāk griezt no platākās malas. Lai to izdarītu, iedur gaļā naža smailo galu, pēc tam uzmanīgi griež dziļāk. Iepilda tajās brokoļu masu un atvērumus aizsprauž ar koka iesmiņiem. Vistas veltnīšus viegli no visām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem.
6. Pannā sakarsē kausēto sviestu. Uz vidēji lielas uguns apmēram 12 minūtes cep vistas veltnīšus sviestā no visām pusēm, ik pa laikam apgrozot.
7. Vistas veltnīšus pasniedz sagrieztus šķēlēs kopā ar sautētajiem brokoļiem un burkāniem.
8. Piedevas: Ūdenī, kurā vārījās brokoļi pildījumam, 4-6 minūtes vāra brokoļus un burkānus. Izkausētā sviestā pasautē sēnes un pievieno dārzeņus, pievieno sāli un piparus un nedaudz vēl pasautē....
9. Labu apetīti!
Uz augšu