Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Siera kūka ar aveņu mērci

Siera kūka ar aveņu mērci

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 2 paciņas Selgas cepumu
  • 1 paciņa sviesta
  • Siera masai:
  • 500 g biezpiens
  • 250 g Mascarpone siera
  • 175 g Philadelphia krēmsiers kūkām
  • 200 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 300-400 g cukura, atkarīgs, cik saldu vēlas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • Aveņu mērcei:
  • 350 g saldētu aveņu
  • 3-5 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Selgas cepumus sasmalcina.
  2. Sveistu izkausē un sajauc kopā ar Selgas cepumiem. Ievieto uz 20 min. ledusskapī.
  3. Tikmēr sagatavo siera masu. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, veidojot viendabīgu masu. Selgas cepumus liek iekšā cepamformā, piespiež ar karoti, virsū liek siera masu.
  4. Cep 175 grādos, apmēram 1,5 stundas, kamēr paliek brūna. Ieteicams pēc cepšanas 2 - 3 stundas kūku turēt cepamformā, kamēr atdziest.
  5. Kamēr kūka cepas, pagatavo mērci. Katliņā liek avenes, pievieno cukuru. Silda līdz brīdim, kad atvenes kārtīgi atkusušas un vēl brīdi, līdz sāk jukt ārā.
    Kūku pasniedz pārlietu ar mērci. Mērci var izmantot gan karstu, gan atdzesētu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgie pelmeņi

Sātīgie pelmeņi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas