Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Puķkāposti singapūras gaumē

2013. gada 1. februāris
Foto: Līva
Pagatavošana
60 min
1. Tātad, te viss, kas man vajadzīgs pagatavošanai.
Foto: Līva
2. Sadalu puķkāpostu "pa ziediņiem"
Foto: Līva
3. Uzvāru ūdeni
Foto: Līva
4. Puķkāpostus ieberu bļodā un apleju ar verdošu ūdeni, tad sagatavoju kartupeļu/kukurūzas miltus. Puķkāpostus paturēju apmēram 2 minūtes, pēc patikas var arī mazāk.
Foto: Līva
5. Apviļāju puķķāposta ziediņus miltos, lieko gan notraušu nost.. Kamēr to daru, jau uz plīts uzlikts katliņš, kurā karsēju eļļu. (Izmantoju lētāko Rimi rapšu eļļu)
Foto: Līva
6. Pa vienam gabaliņam (lai nesalīp) lieku iekšā katlā. Fritēju, kamēr kļūst zeltaini, vietām brūngani.
Foto: Līva
7. Ņemu ārā un lieku uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
Foto: Līva
8. Kamēr fritējās pārējie puķkāposti, taisu mērci.
9. Tākā bija lielāks puķkāposts paķēries, taisīju mērcīti nedaudz vairāk, un, kā saka, uz garšu, bet standartā ņem 1/3 glāzi karsta ūdens, tajā izšķidina 1-2 tk kartupeļu/kukurūzas miltu, 1/4 daļu vistas buljona kubiņa, 2 tk cukura, 1 tk medus un pievieno sojas mērci. Ja pēc garšas liekas, ka ir par sāļu, droši var pielikt vēl medu. Ja pa saldu, tad nedaudz var piešaut sāli, vai pašķaidīt ar ūdeni.
Foto: Līva
10. Kad visi puķkāposti safritēti, metu virsū uz sausas, uzkarsētas pannas, fiksi apsildu, un pārleju ar mērcīti. Mērce ļoti ātri savelkas, tādēļ ir svarīgi to vienmērīgi apjaukt, lai puķkāposti tākā "apķep" riņķī ziediņam. Visa darbība aizņem apmēram 1 minūti, ne vairāk. Tādā veidā tie nezaudē savu kraukšķīgumu.
Foto: Līva
11. Tā nu izskatās jau gatava ņamma. Pasniedz uz salātu lapas, garnē ar tomātiņu, svaigu gurķīti, burkānu un apelsīnu šķēlītēm.
12. Lai labi garšo! :)
Uz augšu