Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Puķkāposti singapūras gaumē

Puķkāposti singapūras gaumē

FOTO: Līva

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Neliels puķkāposts
  • Eļļa(fritēšanai)
  • Kartupeļu/Kukurūzas milti
  • 1 /4 daļa vistas buljons
  • 2 tējk. cukurs
  • 1 -2 tējk. medus
  • 2 -3 tējk. sojas mērce
  • Pilna kanna ar karstu vārītu ūdeni
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Tātad, te viss, kas man vajadzīgs pagatavošanai.
    Tātad, te viss, kas man vajadzīgs pagatavošanai.

    FOTO: Līva

  2. Sadalu puķkāpostu "pa ziediņiem"
    Sadalu puķkāpostu "pa ziediņiem"

    FOTO: Līva

  3. Uzvāru ūdeni
    Uzvāru ūdeni

    FOTO: Līva

  4. Puķkāpostus ieberu bļodā un apleju ar verdošu ūdeni, tad sagatavoju kartupeļu/kukurūzas miltus. Puķkāpostus paturēju apmēram 2 minūtes, pēc patikas var arī mazāk.
    Puķkāpostus ieberu bļodā un apleju ar verdošu ūdeni, tad sag...

    FOTO: Līva

  5. Apviļāju puķķāposta ziediņus miltos, lieko gan notraušu nost.. Kamēr to daru, jau uz plīts uzlikts katliņš, kurā karsēju eļļu. (Izmantoju lētāko Rimi rapšu eļļu)
    Apviļāju puķķāposta ziediņus miltos, lieko gan notraušu nost...

    FOTO: Līva

  6. Pa vienam gabaliņam (lai nesalīp) lieku iekšā katlā. Fritēju, kamēr kļūst zeltaini, vietām brūngani.
    Pa vienam gabaliņam (lai nesalīp) lieku iekšā katlā. Fritēju...

    FOTO: Līva

  7. Ņemu ārā un lieku uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
    Ņemu ārā un lieku uz salvetes, lai notek liekā eļļa.

    FOTO: Līva

  8. Kamēr fritējās pārējie puķkāposti, taisu mērci.
  9. Tākā bija lielāks puķkāposts paķēries, taisīju mērcīti nedaudz vairāk, un, kā saka, uz garšu, bet standartā ņem 1/3 glāzi karsta ūdens, tajā izšķidina 1-2 tk kartupeļu/kukurūzas miltu, 1/4 daļu vistas buljona kubiņa, 2 tk cukura, 1 tk medus un pievieno sojas mērci. Ja pēc garšas liekas, ka ir par sāļu, droši var pielikt vēl medu. Ja pa saldu, tad nedaudz var piešaut sāli, vai pašķaidīt ar ūdeni.
    Tākā bija lielāks puķkāposts paķēries, taisīju mērcīti nedau...

    FOTO: Līva

  10. Kad visi puķkāposti safritēti, metu virsū uz sausas, uzkarsētas pannas, fiksi apsildu, un pārleju ar mērcīti. Mērce ļoti ātri savelkas, tādēļ ir svarīgi to vienmērīgi apjaukt, lai puķkāposti tākā "apķep" riņķī ziediņam. Visa darbība aizņem apmēram 1 minūti, ne vairāk. Tādā veidā tie nezaudē savu kraukšķīgumu.
    Kad visi puķkāposti safritēti, metu virsū uz sausas, uzkarsē...

    FOTO: Līva

  11. Tā nu izskatās jau gatava ņamma. Pasniedz uz salātu lapas, garnē ar tomātiņu, svaigu gurķīti, burkānu un apelsīnu šķēlītēm.
  12. Lai labi garšo! :)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezo kabaču pankūku kārtojums

Biezo kabaču pankūku kārtojums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA