-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Bumbieru un biezpiena kūka
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Veidnei ar diametru 28 cm.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Mīklai:
-
200 g miltu
-
1 šķipsniņu sāls
-
70 g cukura
-
100 g sviesta
-
1 ola
-
Sauja maltu mandeļu
-
Pildījumam:
-
400 g sulīgu bumbieru
-
1 citrona sula
-
3 olas
-
100 g cukura
-
750 g vājpiena biezpiena
-
100 g saldā krējuma
-
20 g pārtikas cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
130 min.
-
Samaisa miltus ar sāli un cukuru.
-
Sviestu sadala mazos gabaliņos un kopā ar olas dzeltenumu pievieno miltiem.
-
Visu samīca, līdz izveidojās viendabīga mīkla.
-
Mīklu ieliek veidnē, vislabāk būtu ar noņemamām malām, izlīdzina un izveido apmēram 2 cm augstu apmali.
-
Mīklu uz 1 stundu ieliek ledusskapī.
-
Pildījumam nomizo bumbierus, sadala tos astoņās daļās. Bumbieru daļas samaisa kopā ar citronu sulu.
-
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
-
Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ gaisīgā masā. Piemaisa klāt biezpienu.
-
Putukrējumu un olu baltumus katru atsevišķi saputo stingrās putās, pēc tam uzliek uz biezpiena krēma.
-
Pāri pārsijā pārtikas cieti un ar putojamo slotiņu visu viegli samaisa.
-
Mīklu izņem no ledusskapi un apsmērē ar olas baltumu un uzkaisa pāri maltās mandeles.
-
Bumbierus lieciet uz mīklas pamatnes, pāri liek biezpiena krēmu un kūku 45 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā.
-
Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pēc 10 minūtēm, atdala veidni, kūkai ļauj atdzist.
-
Ja vēlās var pārkaisīt ar pūdercukuru..
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs