Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Makaroni ar tomātiem siera mērcē

Makaroni ar tomātiem siera mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g makaronu
  • 400 g vistas fileju
  • 250 g saldā krējuma
  • 1 neliels sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 liels miltains tomāts
  • 100 g sarīvēta siera - vislabākais Ementāles
  • 150 g parmezāna siera
  • 1 šķipsna/s muskatrieksta
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Uzvāra bagātīgi daudz sālsūdens. Vāra makaronus kā norādīts uz iepakojuma.
  2. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu smalki sakapā. Nomizo ķiploka daiviņu.
  3. Katlā sakarsē sviestu, apcep tajā vistas fileju gabaliņus, kad vista mazliet apcepusies, pieliek sakapātus sīpolus.
  4. Kad vista un sīpoli izsutinājušies, piespiež klāt ķiploku.
  5. Pielej krējumu, uzvāra un lēni, apmēram 5 minūtes, vāra.
  6. Pa to laiku nomazgā tomātu, sagriež to nelielos gabaliņos, kātiņu vietu izgriež.
  7. Sarīvē abu šķirņu sierus, pēc tam iemaisa karstajā krējumā un uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, izkausē.
  8. Mērcei pieliek klāt sāli, piparus, rīvēto muskatriekstu un timiānu.
  9. Makaronus sietā notecina.
  10. Lielā bļodā makaronus samaisa ar siera mērci un sagrieztajiem tomātu gabaliņiem.
    Pasniedz ar svaigiem salātiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ābolu ķīselis

Ābolu ķīselis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas