Rīsu sacepums ar malto gaļu un pupiņām

5 1

Sastāvdaļas

  • 125 g rīsu
  • 200 g maltās gaļas
  • 2 miltaini tomāti
  • 1 saišķītis pavasara sīpolu, var aizstāt ar puravu
  • 1 mazā bundžiņa konservētas kukurūzas
  • 1 kārba brūno pupiņu
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 bumbiņa Mozzarellas siera ( katra 125 g )
  • 2 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Mērce pasniegšanai:
  • 150 g skāba krējuma
  • 2 tējk. tomātu pastas
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Čili pulveris

Pagatavošana

50 min.
  1. Katlā uzvāra sālsūdeni un ieber rīsus. Uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra rīsus gatavus, kā norādīts uz iepakojuma.
  2. Tikmēr applaucē tomātus, novelk tiem miziņu, izgriež kātiņa vietu un sagriež tomātus mazos kubiņos.
  3. Notīra pavasara sīpolus un sagriež ripiņās. Pupiņas izlej sietā, noskalo un labi notecina. Kukurūzu arī notecina.
  4. Mozzarellas siera bumbiņas sagriež nelielos kubiņos.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  6. Pannā sakarsē eļļu. Malto gaļu ar sīpoliem sacep. Pieliek klāt rīsus un visu kopā mazliet pasautē.
  7. Iespiež ķiploku. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  8. Piemaisa klāt pupiņas, tomātus, kukurūzu un Mozarellas sieru.
  9. Ietauko sacepumu veidni un ieliekt tajā rīsus. Cep karstā cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
  10. Pasniedz ar gardu mērci. To pagatavo vienkārši sajaucot kopā norādītās sastāvdaļas. Tā ir garšīga gan auksta, gan silta.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni