Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Rīsu sacepums ar malto gaļu un pupiņām

Rīsu sacepums ar malto gaļu un pupiņām

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 125 g rīsu
  • 200 g maltās gaļas
  • 2 miltaini tomāti
  • 1 saišķītis pavasara sīpolu, var aizstāt ar puravu
  • 1 mazā bundžiņa konservētas kukurūzas
  • 1 kārba brūno pupiņu
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 bumbiņa Mozzarellas siera ( katra 125 g )
  • 2 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Mērce pasniegšanai:
  • 150 g skāba krējuma
  • 2 tējk. tomātu pastas
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Čili pulveris
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Katlā uzvāra sālsūdeni un ieber rīsus. Uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra rīsus gatavus, kā norādīts uz iepakojuma.
  2. Tikmēr applaucē tomātus, novelk tiem miziņu, izgriež kātiņa vietu un sagriež tomātus mazos kubiņos.
  3. Notīra pavasara sīpolus un sagriež ripiņās. Pupiņas izlej sietā, noskalo un labi notecina. Kukurūzu arī notecina.
  4. Mozzarellas siera bumbiņas sagriež nelielos kubiņos.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  6. Pannā sakarsē eļļu. Malto gaļu ar sīpoliem sacep. Pieliek klāt rīsus un visu kopā mazliet pasautē.
  7. Iespiež ķiploku. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  8. Piemaisa klāt pupiņas, tomātus, kukurūzu un Mozarellas sieru.
  9. Ietauko sacepumu veidni un ieliekt tajā rīsus. Cep karstā cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
  10. Pasniedz ar gardu mērci. To pagatavo vienkārši sajaucot kopā norādītās sastāvdaļas. Tā ir garšīga gan auksta, gan silta.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas