-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Makaroni ar spinātiem un tomātu mērci
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
300 g makaronu
-
450 g svaigu spinātu
-
200 g trekna svaiga siera
-
1 kārba konservētu tomātu (neto svars 400 g)
-
2 sīpoli
-
1 ēd. k. olīveļļas
-
1 tējk. kaltēta oregano
-
1 saišķītis bazilika
-
3 ēd. k. rīvēta parmezāna siera
-
1 cukīnī
-
2 ēd. k. sviesta
-
2 daiviņas ķiploku
-
Sāls
-
Pipari
-
Rīvēta muskatrieksta
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Sīpolus nomizo un smalki sakapā.
-
Sakarsē olīveļļu, sautē tajā pusi no sīpoliem.
-
Pieliek klāt tomātus ar visu sulu un tad tomātus saspaida.
-
Garšai pievieno sāli, piparus un oregano.
-
Traukā bez vāka lēni vāra apmēram 10 minūtes.
-
Spinātus notīra un pārlasa.
-
Cukini nomazgā, notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves.
-
Mazu brīdi blanšē vārošā ūdenī, gan cukīnī, gan spinātus, pēc tam pārliek sietā, noskalo ar aukstu ūdeni un notecinā.
-
Lai mērce nepaliktu ūdeņaina, spinātus kopā ar cukini notecinā, labi nospiež virtuves dvielī, ja vajadzīgs, nosusinā vēl arī papīra virtuves dvielī.
-
Izkausē sviestu un pasautē 5 minūtes tajā atlikušos sīpolus. Piespiež klāt ķiplokus.
-
Makaronus novāra kā rādīts uz iepakojuma, kam pievienots sāls.
-
Kad spināti un cukini labi nospiesti, smalki sakapā un piemaisa klāt pie sīpoliem.
-
Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
-
Piemaisa klāt svaigo sieru. Nomazgā baziliku, lapiņas sagriež strēmelītēs un iecilā.
-
Makaronus nokāš un notecina.
-
Iecilā tajos sagatavotos spinātus.
-
Pārlej pāri tomātu mērci, pārkaisat ar parmezāna sieru...
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs