Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas spārniņi medus - sinepju mērcē

2012. gada 31. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
600 min
1. Saka, ka gaļu neesot jāmazgājot, BET zinot gaļas kombinātu "kultūru", kaut vai tīri morālam mierinājumam, noskalo spārniņus zem auksta ūdens strūklas.
2. Apskata katru spārniņu atsevišķi vai nav palikušas spalvu atliekas, ja tādas ir - izrauj.
3. Sinepes, medu un vegetu samaisa kopā un ierīvē/samīca ar to vistu spārniņus.
4. Nebaidieties - marinādes nebūs ne par daudz ne par asu. Pareizi cepot sinepes zaudē savas asās īpašības un paliek vien ļoti aromātiska pamatgarša.
5. Atstāj uz nakti ievilkties.
6. Padomi:
7. * Recepte NAV paredzēta cepeškrāsnij, bet gan grilam. Cepot cepeškrāsnī sinepes paliks joprojām asas.
8. * Vislielākā iesācēju kļūda grillējot ir tā, ka pavārs liek gaļu uz grilla tiklīdz ir nodzisušas degmaisījuma liesmas (vēl trakāk ir, ja sāk gatavot pat to nesagaidot).
9. * Arī pēc liesmu nodzišanas vairākas minūtes degmaisījums izdala toksīnus (ja vien neizmantojiet medicīnisko spirtu, kas ir pats ekoloģiskākais un tīrākais, un labākais variants). Un jā - grilla ogles var aizdedzināt arī neizmantojot degmaisījumu, bet gan ar turbo gāzes degli vai vienkārši ar papīru un skaliņiem.
10. * Nākamā kļūda ir tā, ka lietojot grilla ogles gaļu liek virsū uzreiz kad liesmas ir pazudušas. Temperatūra ir ļoti liela, galā vienkārši apdeg nevis apcepas.
11. Viena no ļoti retajām metodēm kur šī pārmērīgā temperatūra ir pieļaujama ir gatavojot vidēji jēlu "Sirloin" steiku un pie nosacījuma, ka sākumā taisa malas.
12. * Uzmaniet spārnu galus, kuri parasti iekrīt grillā, tuvāk oglēm un apdeg. Šādi pārogļojušies gali ir kancerogēna pilnni, nejauciet ar aktīvo oglīti, kura cilvēkam ir veselīga. ;)
13. Vistiņas apcep no visām pusēm, jo īpaši resnāko daļu. Nebaidieties grozīt - tas nav steiks un ādiņa neļaus spārniņam tik ātri izžūt.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu