Auzu pārslu un plūmju kārtojums

3 1

Sastāvdaļas

  • 180 g auzu pārslas
  • 100 g sviests
  • 250 g cukurs
  • 400 g plūmes bez kauliņiem
  • 400 g mascarpones siers
  • 100 g saldais krējums
  • Šķipsniņa vaniļas cukurs
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana

35 min.
  1. Katliņā izkausē sviestu.
  2. Kad tas kļuvis brūngans, pieber auzu pārslas un 100 g cukura,grauzdē, līdz tās kļūst zeltainas. Atdzesē.
  3. Citā katliņā ielej 100 ml ūdens, pievieno 100 g cukuru un sagrieztas plūmes.
  4. Pavāra 5-8 minūtes un nokāš šķidrumu.
  5. Plūmes sablendē.
  6. Maskarponi, saldo krējumu, 2 ēd.k cukura un šķipsniņu vaniļas cukura ieliek traukā un saputo visu viendabīgā masā.
  7. Tortes formā ieklāj pārtikas plēvi.
  8. Liek kārtas: vispirms auzu pārslas,tad plūmes, saldo masu, pēc tam atkal auzu pārslas, plūmes un saldo masu.
  9. Pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī. Pēc pāris stundām kārtojums ir gatavs ēšsanai.
  10. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti