Sākums > Receptes > Deserti

Auzu pārslu un plūmju kārtojums

2012. gada 29. decembris
Foto: Inese Briņķe
Pagatavošana
35 min
1. Katliņā izkausē sviestu.
2. Kad tas kļuvis brūngans, pieber auzu pārslas un 100 g cukura,grauzdē, līdz tās kļūst zeltainas. Atdzesē.
3. Citā katliņā ielej 100 ml ūdens, pievieno 100 g cukuru un sagrieztas plūmes.
4. Pavāra 5-8 minūtes un nokāš šķidrumu.
5. Plūmes sablendē.
6. Maskarponi, saldo krējumu, 2 ēd.k cukura un šķipsniņu vaniļas cukura ieliek traukā un saputo visu viendabīgā masā.
7. Tortes formā ieklāj pārtikas plēvi.
8. Liek kārtas: vispirms auzu pārslas,tad plūmes, saldo masu, pēc tam atkal auzu pārslas, plūmes un saldo masu.
9. Pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī. Pēc pāris stundām kārtojums ir gatavs ēšsanai.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu