Sākumā jāuzliek vārīties ūdens, kur kalmārs tiks vārīts, ūdenim liekam klāt dilles, čili un sāli.
Kamēr silst ūdens, tikmēr sarīvējam sieru, sieru ņēmu pusi no kalmāra svara, manā gadījumā 300 g.
Sagriežam arī lociņus.
Olas smalki jāsagriež.
Kad diļļūdens uzvārījies, tam pievieno kalmārus, pēc teorijas var izvārīt 3-4 minūtēs, man tas arī pāris nedēļas atpakaļ izdevās, bet šajā reizē nekādi, vārīju pilnas 40 minūtes, līdz tie kļuva mīksti. Jāstāv blakus un jāskatās, jo kā kuru rezi izvārās.
Tad sieram pievienojam majonēzi, ķiplokus, piparus un sāli.
Kalmārs izvārījies, to atdzesē un tad sagriež un pievieno sieram. Visu samaisa un var celt galdā.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
600 g kalmāru liemeņi
Vārītas olas
300 g siers
Lociņi
Čili
Majonēze
Dilles
Ķiploks
-->
Pagatavošana
60 min.60 min.
Sākumā jāuzliek vārīties ūdens, kur kalmārs tiks vārīts, ūdenim liekam klāt dilles, čili un sāli.
Kamēr silst ūdens, tikmēr sarīvējam sieru, sieru ņēmu pusi no kalmāra svara, manā gadījumā 300 g.
Sagriežam arī lociņus.
Olas smalki jāsagriež.
Kad diļļūdens uzvārījies, tam pievieno kalmārus, pēc teorijas var izvārīt 3-4 minūtēs, man tas arī pāris nedēļas atpakaļ izdevās, bet šajā reizē nekādi, vārīju pilnas 40 minūtes, līdz tie kļuva mīksti. Jāstāv blakus un jāskatās, jo kā kuru rezi izvārās.
Tad sieram pievienojam majonēzi, ķiplokus, piparus un sāli.
Kalmārs izvārījies, to atdzesē un tad sagriež un pievieno sieram. Visu samaisa un var celt galdā.
Labu apetīti!
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri