Kalmāru salāti

2012. gada 26. decembris
Foto: jurka
Pagatavošana
60 min
1. Sākumā jāuzliek vārīties ūdens, kur kalmārs tiks vārīts, ūdenim liekam klāt dilles, čili un sāli.
Foto: jurka
2. Kamēr silst ūdens, tikmēr sarīvējam sieru, sieru ņēmu pusi no kalmāra svara, manā gadījumā 300 g.
3. Sagriežam arī lociņus.
Foto: jurka
4. Olas smalki jāsagriež.
Foto: jurka
5. Kad diļļūdens uzvārījies, tam pievieno kalmārus, pēc teorijas var izvārīt 3-4 minūtēs, man tas arī pāris nedēļas atpakaļ izdevās, bet šajā reizē nekādi, vārīju pilnas 40 minūtes, līdz tie kļuva mīksti. Jāstāv blakus un jāskatās, jo kā kuru rezi izvārās.
Foto: jurka
6. Tad sieram pievienojam majonēzi, ķiplokus, piparus un sāli.
Foto: jurka
7. Kalmārs izvārījies, to atdzesē un tad sagriež un pievieno sieram. Visu samaisa un var celt galdā.
Foto: jurka
8. Labu apetīti!
Uz augšu