Sākumā jāuzliek vārīties ūdens, kur kalmārs tiks vārīts, ūdenim liekam klāt dilles, čili un sāli.
FOTO: jurka
Kamēr silst ūdens, tikmēr sarīvējam sieru, sieru ņēmu pusi no kalmāra svara, manā gadījumā 300 g.
Sagriežam arī lociņus.
FOTO: jurka
Olas smalki jāsagriež.
FOTO: jurka
Kad diļļūdens uzvārījies, tam pievieno kalmārus, pēc teorijas var izvārīt 3-4 minūtēs, man tas arī pāris nedēļas atpakaļ izdevās, bet šajā reizē nekādi, vārīju pilnas 40 minūtes, līdz tie kļuva mīksti. Jāstāv blakus un jāskatās, jo kā kuru rezi izvārās.
FOTO: jurka
Tad sieram pievienojam majonēzi, ķiplokus, piparus un sāli.
FOTO: jurka
Kalmārs izvārījies, to atdzesē un tad sagriež un pievieno sieram. Visu samaisa un var celt galdā.