Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zirņi ar speķi

Zirņi ar speķi

FOTO: jurka

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 700 g zirņu
  • 500 g caurauguša speķa
  • 500 g sīpolu
  • Sāls
  • Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Izmērcē zirnus kādas 4 stundas.
    Izmērcē zirnus kādas 4 stundas.

    FOTO: jurka

  2. Man zirņi bija kādi 700 grami, attiecīgi gaļu ņēmu 500 g, tātad arī sīpolus tikpat, man tīk, ja ir daudz mērces.
  3. Zirņus liek vārīties, izmērcētiem zirņiem jāatvēl kādas 40-60 min. vārīšanai, uz beigām jāstāv blakus un jāvaktē, lai nepārvārītu.
    Zirņus liek vārīties, izmērcētiem zirņiem jāatvēl kādas 40-6...

    FOTO: jurka

  4. Kādas 20 min. pirms potenciālās zirņu pilngatavības mirkļa sāk cept gaļu un sīpolus. Tie jācep, kamēr gatavs, kādas 15 - 20 min. :)
    Kādas 20 min. pirms potenciālās zirņu pilngatavības mirkļa s...

    FOTO: jurka

  5. Tad liek klāt pie zirņiem.
  6. Ja dzer klāt kefīru, tad tas ir kārtīgs latviešu svētku ēdiens.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas