-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Zirņi ar speķi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
700 g zirņu
-
500 g caurauguša speķa
-
500 g sīpolu
-
Sāls
-
Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
80 min.
-
Izmērcē zirnus kādas 4 stundas.
-
Man zirņi bija kādi 700 grami, attiecīgi gaļu ņēmu 500 g, tātad arī sīpolus tikpat, man tīk, ja ir daudz mērces.
-
Zirņus liek vārīties, izmērcētiem zirņiem jāatvēl kādas 40-60 min. vārīšanai, uz beigām jāstāv blakus un jāvaktē, lai nepārvārītu.
-
Kādas 20 min. pirms potenciālās zirņu pilngatavības mirkļa sāk cept gaļu un sīpolus. Tie jācep, kamēr gatavs, kādas 15 - 20 min. :)
-
Tad liek klāt pie zirņiem.
-
Ja dzer klāt kefīru, tad tas ir kārtīgs latviešu svētku ēdiens.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs