Zirņi ar speķi

Kolekcijas: Fotorecepšu

Sastāvdaļas

  • 700 g zirņu
  • 500 g caurauguša speķa
  • 500 g sīpolu
  • Sāls
  • Eļļa

Pagatavošana

80 min.
  1. Izmērcē zirnus kādas 4 stundas.
    Izmērcē zirnus kādas 4 stundas.
  2. Man zirņi bija kādi 700 grami, attiecīgi gaļu ņēmu 500 g, tātad arī sīpolus tikpat, man tīk, ja ir daudz mērces.
  3. Zirņus liek vārīties, izmērcētiem zirņiem jāatvēl kādas 40-60 min. vārīšanai, uz beigām jāstāv blakus un jāvaktē, lai nepārvārītu.
    Zirņus liek vārīties, izmērcētiem zirņiem jāatvēl kādas 40-6...
  4. Kādas 20 min. pirms potenciālās zirņu pilngatavības mirkļa sāk cept gaļu un sīpolus. Tie jācep, kamēr gatavs, kādas 15 - 20 min. :)
    Kādas 20 min. pirms potenciālās zirņu pilngatavības mirkļa s...
  5. Tad liek klāt pie zirņiem.
  6. Ja dzer klāt kefīru, tad tas ir kārtīgs latviešu svētku ēdiens.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi