Ap 200-300 g sagriezts ķirbis (īsti nezinu cik man bija)
Pāris saujas dzērvenes
Karamelei:
125ml cukurs
2ēd.k ūdens
Ap 30 g sviests
Drupačām:
1glāze auzu pārslas
2ēd.k griķu klijas
50g sviests
3ēd.k cukurs
Garšvielas pievienojam pēc gaumes, es uzbēru garšvielas piparkūkam, jo tās labi iet kopā ar ķirbi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Nelielā katliņā vai pannā lejam ūdeni, 125 ml cukuru un kausējam. Kad cukurs izkusis tad pievienojam sviestu un turpinam karsēt maisot līdz sviests izkūst, karsējam vēl 5 minūtes.
Lejam karameli cepamtraukā.
Visrū kārtojam ķirbja gabaliņus.
Pāri pārkaisam dzērvenes.
Drupačas:
Auzu pārslas sablenderējam, pievienojam cukuru un sviestu. Izmaisam līdz viss viendabīgs, līdz izveidojas drupačas.