Ķirbja sukādes

2012. gada 18. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Ķirbi sagriežam mazos kubiņos.
2. Uzberam cukuru un atstājam uz nakti ledusskapī,lai sasulojas.
3. Šādi izskatās pēc 12 stundām.
4. Notecinam ķirbim sīrupu. To lejam katliņā. Pievienojam garšvielas, citronskābi un vāram.
5. Kad sāk burbuļot pavāram 5 minūtes un liekam iekšā ķirbja gabaliņus. Vāram vēl 5 minūtes un tad izslēdzam. Ļaujam atdzist līdz istabas tempertūrai.
6. Kad atdzisa, notecinam atkal sīrupu.
7. Sīrupu liekam vārīties 5 minūtes, tad atkal ieliekam ķirbja gabaliņus, atkal vāram 5 minūtes un atkal izslēdzam un ļaujam atdzist.
8. Šo procesu atkārtojam vēl 3-šo reizi. Notecinam sīrupu, uzvāram, ieliekam ķirbi pavāram 5 minūtes un ļaujam atdzist.
9. Pēc trešās reizes notecinam sīrupu pēdējo reizi un tā kārtīgi. Ķirbja gabaliņus liekam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
10. Žāvējam.
11. Es ieslēdzu cepeškrāsni uz vismazāko uguni un žāvēju 20 minūtes, tad izslēdzu uguni un turpināju žāvēt cepeškrāsnī. Kad cepeškrāsns atdzisusi atkal ieslēdzam uz vismazāko uguni un uzsildam un atkal žāvējam.
12. Tiem kam ir elektriskās cepeškrāsnis, ieslēdzam uz 50 grādiem un žāvējam ar vetelātoru.
13. Man sanāca kādas 12 stundas kopā līdz sukādes bija izžuvušas. Būtībā jau nogaršojot var secinat vai vel jāžāvē vai nē.
14. Te vēl nav sāktas žāvēt.
15. Ļoti gardi. Vīrs un dēls ēda vienu pēc otras pat nenojausdami, ka tas ir ķirbis.
16. Sukādes var apviļāt cukurā.
17. Labu apetīti!
Uz augšu