Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kotletes - cūkgaļa un vistas gaļa

2012. gada 17. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Auzu pārslas iemērcam pienā uz stundu, lai izmirkst.
2. Gaļu, sīpolu, ķiplokus, kartupeli liekam gaļas mašīnā un samaļam.
3. Pievienojam sasmlacinātus zaļumus, sāli, piparus, izmirkušās pārslas bez piena-notecinam. Visu samīcam līdz viendabīgs.
4. Olas baltumu sakuļam stingrās putās, iemīcam gaļas masā. Jāmīca labi ilgi, lai izmīcītu gaisu no gaļas masas, tad būs gardākas kotletes.
5. Trauku apsedzam ar pārtikas plēvi un ļaujam kādu stundu ievilkties ledusskapī.
6. Veidojam kotletes, apviļājam rīvmaizē un cepam nelielā eļļas daudzumā no abam pusēm. Katru pusi 30 sekundes sākumā cepam uz lielas uguns, lai izveidojas kraukšķīga garoziņa un tad uz mazākas līdz gatavas.
7. Kotletes ir ļoti maigas, jo klāt ir vistas fileja.
8. Tās ir loti sulīgas, garšvielas jau katra paša ziņā.
9. P.S. zirnīši vēl nav atlaidušies no saldētavas, bet tie ir no vecmāmiņas dārza :)
10. Labu apetīti!
Uz augšu