Vienmēr gardās piparkūkas

4 1
Vienmēr gardās piparkūkas
Foto: Depositphotos
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 0.5 Aptuveni 0,5 kg mīklai:
  • 50 ml ūdens
  • 50 ml tumšā cukura sīrupa
  • 75 g sviesta
  • 1 /2 glāze cukura (125 ml), ja ir, tad brūno cukuru
  • 1 tējk. sodas
  • Ap 400 g miltu, līdz mīcot mīkla nelīp pie rokām
  • 1 /2 paciņa Santa Maria garšviela piparkūkām

Pagatavošana

120 min.
  1. Katliņā liek cukuru, ūdeni, sīrupu un karsē līdz cukurs pilnībā izkusis.
  2. Pievieno sviestu un maisa līdz tas izkūst.
  3. Pievieno sodu un intensīvi maisa, masa uzpūtīsies un kļūs gaiša.
  4. Kādas 2-3 minūtes karsē un tad noņem no uguns.
  5. Pievieno garšvielu piparkūkām, izmaisa.
  6. Ber klāt miltus.
  7. Es bēru pa karotītei, maisīju pēc tam jau mīcīju līdz mīkla ir mīcāma un pavisam nedaudz lipīga. Mīklai nav jābūt sausai, miltainai.
  8. Ieliek mīklu maisiņā un atstāj istabas tempertūrā uz pāris stundām, var paturēt līdz nākamai dienai, tad būs vēl labāk.
  9. Mīklu rullē starp diviem cepamā papīra gabaliem, ļoti plānu.
  10. Spiež ar formiņām cepumus un cep ap 200 grādiem ~ 5 minūtēm.
  11. Cepumi nedaudz piepūšās, ļoti minimāli.
  12. Tikko cepti vēl ir mīksti, bet tiklīdz noņem tos no cepamās plāts tie sastingst kļūst kraukšķīgi.
  13. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize