-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Vienmēr gardās piparkūkas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
0.5 Aptuveni 0,5 kg mīklai:
-
50 ml ūdens
-
50 ml tumšā cukura sīrupa
-
75 g sviesta
-
1 /2 glāze cukura (125 ml), ja ir, tad brūno cukuru
-
1 tējk. sodas
-
Ap 400 g miltu, līdz mīcot mīkla nelīp pie rokām
-
1 /2 paciņa Santa Maria garšviela piparkūkām
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Katliņā liek cukuru, ūdeni, sīrupu un karsē līdz cukurs pilnībā izkusis.
-
Pievieno sviestu un maisa līdz tas izkūst.
-
Pievieno sodu un intensīvi maisa, masa uzpūtīsies un kļūs gaiša.
-
Kādas 2-3 minūtes karsē un tad noņem no uguns.
-
Pievieno garšvielu piparkūkām, izmaisa.
-
-
Es bēru pa karotītei, maisīju pēc tam jau mīcīju līdz mīkla ir mīcāma un pavisam nedaudz lipīga. Mīklai nav jābūt sausai, miltainai.
-
Ieliek mīklu maisiņā un atstāj istabas tempertūrā uz pāris stundām, var paturēt līdz nākamai dienai, tad būs vēl labāk.
-
Mīklu rullē starp diviem cepamā papīra gabaliem, ļoti plānu.
-
Spiež ar formiņām cepumus un cep ap 200 grādiem ~ 5 minūtēm.
-
Cepumi nedaudz piepūšās, ļoti minimāli.
-
Tikko cepti vēl ir mīksti, bet tiklīdz noņem tos no cepamās plāts tie sastingst kļūst kraukšķīgi.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs