Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vienmēr gardās piparkūkas

2012. gada 16. decembris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
120 min
1. Katliņā liek cukuru, ūdeni, sīrupu un karsē līdz cukurs pilnībā izkusis.
2. Pievieno sviestu un maisa līdz tas izkūst.
3. Pievieno sodu un intensīvi maisa, masa uzpūtīsies un kļūs gaiša.
4. Kādas 2-3 minūtes karsē un tad noņem no uguns.
5. Pievieno garšvielu piparkūkām, izmaisa.
6. Ber klāt miltus.
7. Es bēru pa karotītei, maisīju pēc tam jau mīcīju līdz mīkla ir mīcāma un pavisam nedaudz lipīga. Mīklai nav jābūt sausai, miltainai.
8. Ieliek mīklu maisiņā un atstāj istabas tempertūrā uz pāris stundām, var paturēt līdz nākamai dienai, tad būs vēl labāk.
9. Mīklu rullē starp diviem cepamā papīra gabaliem, ļoti plānu.
10. Spiež ar formiņām cepumus un cep ap 200 grādiem ~ 5 minūtēm.
11. Cepumi nedaudz piepūšās, ļoti minimāli.
12. Tikko cepti vēl ir mīksti, bet tiklīdz noņem tos no cepamās plāts tie sastingst kļūst kraukšķīgi.
13. Labu apetīti!
Uz augšu