Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vienmēr gardās piparkūkas

Vienmēr gardās piparkūkas

FOTO: Depositphotos

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 0.5 Aptuveni 0,5 kg mīklai:
  • 50 ml ūdens
  • 50 ml tumšā cukura sīrupa
  • 75 g sviesta
  • 1 /2 glāze cukura (125 ml), ja ir, tad brūno cukuru
  • 1 tējk. sodas
  • Ap 400 g miltu, līdz mīcot mīkla nelīp pie rokām
  • 1 /2 paciņa Santa Maria garšviela piparkūkām
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Katliņā liek cukuru, ūdeni, sīrupu un karsē līdz cukurs pilnībā izkusis.
  2. Pievieno sviestu un maisa līdz tas izkūst.
  3. Pievieno sodu un intensīvi maisa, masa uzpūtīsies un kļūs gaiša.
  4. Kādas 2-3 minūtes karsē un tad noņem no uguns.
  5. Pievieno garšvielu piparkūkām, izmaisa.
  6. Ber klāt miltus.
  7. Es bēru pa karotītei, maisīju pēc tam jau mīcīju līdz mīkla ir mīcāma un pavisam nedaudz lipīga. Mīklai nav jābūt sausai, miltainai.
  8. Ieliek mīklu maisiņā un atstāj istabas tempertūrā uz pāris stundām, var paturēt līdz nākamai dienai, tad būs vēl labāk.
  9. Mīklu rullē starp diviem cepamā papīra gabaliem, ļoti plānu.
  10. Spiež ar formiņām cepumus un cep ap 200 grādiem ~ 5 minūtēm.
  11. Cepumi nedaudz piepūšās, ļoti minimāli.
  12. Tikko cepti vēl ir mīksti, bet tiklīdz noņem tos no cepamās plāts tie sastingst kļūst kraukšķīgi.
  13. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA