Mīkstā piparkūka ar brūklenēm

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 200 ml cukurs
  • 175 ml gaišais sīrups
  • 150 g sviests vai margarīns
  • 3 /4 tējk. sasmalcinātas krustnagliņas
  • 1 tējk. kanēlis (pulveris)
  • 1 tējk. sasmalcināts ingvers (labāk garšo svaigs)
  • 3 /4 tējk. sasmalcināts kardamons
  • 1 /2 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
  • 1 /2 tējk. cepamais pulveris
  • 200 g kviešu milti
  • Glazūrai:
  • 200 g svaigs siers (Philadelphia vai līdzīgs)
  • 200 ml pūdercukurs
  • 50 g mīksts sviests (istabas temperatūras)
  • 2 tējk.vaniļas cukurs
  • Citrona sula

Pagatavošana

90 min.
  1. Ieslēdz krāsni uz +200 grādiem.
  2. Taukvielas izkausē.
  3. Sīrupu un garšvielas katliņā uzvāra, atdzesē.
  4. Olas un cukuru rūpīgi saputo, lēnām iemaisa sīrupa-garšvielu maisījumu.
  5. Cepamo pulveri samaisa ar miltiem.
  6. Miltus un sviestu iejauc mīklā, pievienojot tos pārmaiņus - milti, sviests, milti, sviests u.t.t..
  7. Mīklu ielej formā, kas ieziesta ar taukvielām un izkaisīta ar rīvmaizi.
  8. Cep +180 grādos, krāsns vidējā daļā, kamēr gatava (apm.30 min). Pārbauda, iedurot kociņu - ja kūka nelīp klāt, ir gatavs!
  9. Atdzisušu izņem no formas. Pārkaisa ar pūdercukuru vai glazūru, ko gatavo šādi:
  10. Visas glazūras sastāvdaļas ieliek vienā traukā un kārtīgi saputo un uzklāj kūkai. Pārkaisa ar brūklenēm (var izmantot citas skābenas ogas/augļus).
  11. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi