Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mīkstā piparkūka ar brūklenēm

2012. gada 10. decembris
Foto: Evija Zvirbule-Mirķe
Pagatavošana
90 min
1. Ieslēdz krāsni uz +200 grādiem.
2. Taukvielas izkausē.
3. Sīrupu un garšvielas katliņā uzvāra, atdzesē.
4. Olas un cukuru rūpīgi saputo, lēnām iemaisa sīrupa-garšvielu maisījumu.
5. Cepamo pulveri samaisa ar miltiem.
6. Miltus un sviestu iejauc mīklā, pievienojot tos pārmaiņus - milti, sviests, milti, sviests u.t.t..
7. Mīklu ielej formā, kas ieziesta ar taukvielām un izkaisīta ar rīvmaizi.
8. Cep +180 grādos, krāsns vidējā daļā, kamēr gatava (apm.30 min). Pārbauda, iedurot kociņu - ja kūka nelīp klāt, ir gatavs!
9. Atdzisušu izņem no formas. Pārkaisa ar pūdercukuru vai glazūru, ko gatavo šādi:
10. Visas glazūras sastāvdaļas ieliek vienā traukā un kārtīgi saputo un uzklāj kūkai. Pārkaisa ar brūklenēm (var izmantot citas skābenas ogas/augļus).
11. Labu apetīti!
Uz augšu