Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Banāni karameļu mērcē

Banāni karameļu mērcē

FOTO: iolanta tugarinova

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 3 gab. banāni
  • 4 bumbiņas saldējums (pēc vēlēšanās)
  • 1 gab. granātābols
  • 1 sauja piparmētru lapiņas
  • Karameļu mērcei:
  • 200 ml saldais krējums
  • 4 ēdamk. cukurs
  • 1 /2 tējk. malts kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Karamele:
  2. Pannā uz mērenas uguns ieber cukuru un karsē, ar lāpstiņu nedaudz apmaisot, lai nepiedegtu.
  3. Kad cukurs izkusis un radusies zeltaina karamele, lēnām pievieno saldo krējumu un maisa. Ja sarauj kunkulī, turpina vārīt, līdz mērce savārās vienādā konsistencē. Pievieno kanēli.
  4. Banānus sagriež ripiņās un liek mērcē. Nevāra ilgāk par 1 minūti, jo banāni var izjukt.
  5. Banānus karameļu mērcē pasniedz ar granātābola sēklām un saldējumu pēc paša izvēles. Dekorē ar piparmētru lapiņām.
  6. Atceries!
  7. Karamele ir ļoti karsta, tāpēc nedomā to nogaršot, liekot iekšā pirkstu. Vislabāk ir to atdzesēt un vēlāk pievienot arī biezpienam vai augļu salātiem. Būs garšīgi.
  8. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: iolanta tugarinova

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu pudiņš

Zemeņu pudiņš

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas