Banāni karameļu mērcē

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 3 gab. banāni
  • 4 bumbiņas saldējums (pēc vēlēšanās)
  • 1 gab. granātābols
  • 1 sauja piparmētru lapiņas
  • Karameļu mērcei:
  • 200 ml saldais krējums
  • 4 ēdamk. cukurs
  • 1 /2 tējk. malts kanēlis

Pagatavošana

25 min.
  1. Karamele:
  2. Pannā uz mērenas uguns ieber cukuru un karsē, ar lāpstiņu nedaudz apmaisot, lai nepiedegtu.
  3. Kad cukurs izkusis un radusies zeltaina karamele, lēnām pievieno saldo krējumu un maisa. Ja sarauj kunkulī, turpina vārīt, līdz mērce savārās vienādā konsistencē. Pievieno kanēli.
  4. Banānus sagriež ripiņās un liek mērcē. Nevāra ilgāk par 1 minūti, jo banāni var izjukt.
  5. Banānus karameļu mērcē pasniedz ar granātābola sēklām un saldējumu pēc paša izvēles. Dekorē ar piparmētru lapiņām.
  6. Atceries!
  7. Karamele ir ļoti karsta, tāpēc nedomā to nogaršot, liekot iekšā pirkstu. Vislabāk ir to atdzesēt un vēlāk pievienot arī biezpienam vai augļu salātiem. Būs garšīgi.
  8. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi