Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas sacepums ar burkāniem

2012. gada 6. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus un selerijas nomizo un sagriež kubiņos.
2. Liek katlā ar buljonu un uzvāra, katlam uzliek vāku un vāra apmēram 20 minūtes.
3. Pa to laiku notīra burkānus, nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
4. Nomizo sīpolu un ķiploku, smalki sakapā.
5. Pannā sakarsē eļļu un cep tajā malto gaļu, līdz tā apbrūnē un paliek drupana.
6. Pieliek klāt sīpolus, ķiplokus un burkānus, pieliek sāli, piparus un tomātu pastu, visu samaisa. Uz nelielas uguns lēni vāra 5 minūtes.
7. Vārītos kartupeļus un selerijas gaļas buljonā saspiež ar kartupeļu stampu. Piemaisa klāt 1 ēd. k. sviesta.
8. Pētersīļus smalki sakapā.
9. Pusi ēdamkarotes noliek malā, pārējos piemaisa biezenim, pieliek sāli un piparus.
10. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
11. Maltajai gaļai piemaisa kukurūzu, masu liek veidnē.
12. Pa virsu uzliek kartupeļu un seleriju biezeni un atlikušā sviesta piciņas.
13. Sacepumu liek cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 25 minūtes. Parkaisa ar pētersīļiem.

Labu apetīti!
Uz augšu