-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Maltās gaļas sacepums ar burkāniem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g kartupeļu
-
500 g jauno burkānu
-
300 g seleriju skanes
-
200 g saldētas kukurūzas graudu
-
400 g maltās gaļas
-
250 ml gaļas buljona
-
1 sīpols
-
1 ēd. k. eļļas
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
1 ēd. k. tomātu pastas
-
2 ēd. k. sviesta
-
1 saišķītis pētersīļu
-
Sāls
-
Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Kartupeļus un selerijas nomizo un sagriež kubiņos.
-
Liek katlā ar buljonu un uzvāra, katlam uzliek vāku un vāra apmēram 20 minūtes.
-
Pa to laiku notīra burkānus, nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
-
Nomizo sīpolu un ķiploku, smalki sakapā.
-
Pannā sakarsē eļļu un cep tajā malto gaļu, līdz tā apbrūnē un paliek drupana.
-
Pieliek klāt sīpolus, ķiplokus un burkānus, pieliek sāli, piparus un tomātu pastu, visu samaisa. Uz nelielas uguns lēni vāra 5 minūtes.
-
Vārītos kartupeļus un selerijas gaļas buljonā saspiež ar kartupeļu stampu. Piemaisa klāt 1 ēd. k. sviesta.
-
Pētersīļus smalki sakapā.
-
Pusi ēdamkarotes noliek malā, pārējos piemaisa biezenim, pieliek sāli un piparus.
-
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
-
Maltajai gaļai piemaisa kukurūzu, masu liek veidnē.
-
Pa virsu uzliek kartupeļu un seleriju biezeni un atlikušā sviesta piciņas.
-
Sacepumu liek cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 25 minūtes. Parkaisa ar pētersīļiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs