Šokolādes kūka ar valriekstiem

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 150 g valrieksu
  • 250 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 6 olas
  • 2 ēd. k. miltu
  • 1/2 citrona miziņas, rīvētas
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

120 min.
  1. Šokolādi sarīvē uz rupjās sakņu rīves.
  2. Virtuves kombainā smalki samaļ 100 g valriekstu.
  3. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  4. Ieziež ar taukvielām veidni, kurai var noņemt malas.
  5. Sviestu un cukuru ar rokas miksera putotāju sakuļ gaišā un gaisīgā masā.
  6. Pa vienai pārsit olas un pievieno, rūpīgi iemaisa.
  7. Samaisa samaltos riekstus, miltus, šokolādi, citrona miziņu un vaniļas cukuru un liek virsū sakultajām sviestam, visu ar putojamo slotiņu lēnām samaisa.
  8. Mīklu liek veidnē un izlīdzina.
  9. Atlikušos valriekstus rupji sasmalcina un uzber pa virsu.
  10. Kūku apmēram 1 stundu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
  11. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja pie tā vairs nelīp klāt mīkla, kūka ir gatava.
    Izņem to no krāsns un atdzesē.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ieva 2013. gada 15. februāris 23:14
interpretācijai pievienoju vēl 3 banānus un nedaudz magones. Olas liku 5. Sanāca nu ļoti gardi. Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi