Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes kūka ar valriekstiem

Šokolādes kūka ar valriekstiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 150 g valrieksu
  • 250 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 6 olas
  • 2 ēd. k. miltu
  • 1/2 citrona miziņas, rīvētas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Šokolādi sarīvē uz rupjās sakņu rīves.
  2. Virtuves kombainā smalki samaļ 100 g valriekstu.
  3. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  4. Ieziež ar taukvielām veidni, kurai var noņemt malas.
  5. Sviestu un cukuru ar rokas miksera putotāju sakuļ gaišā un gaisīgā masā.
  6. Pa vienai pārsit olas un pievieno, rūpīgi iemaisa.
  7. Samaisa samaltos riekstus, miltus, šokolādi, citrona miziņu un vaniļas cukuru un liek virsū sakultajām sviestam, visu ar putojamo slotiņu lēnām samaisa.
  8. Mīklu liek veidnē un izlīdzina.
  9. Atlikušos valriekstus rupji sasmalcina un uzber pa virsu.
  10. Kūku apmēram 1 stundu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
  11. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja pie tā vairs nelīp klāt mīkla, kūka ir gatava.
    Izņem to no krāsns un atdzesē.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas