Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Singapūras kartupeļi

Singapūras kartupeļi

FOTO: Ilze Eiduka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 9 vidēji lieli kartupeļi
  • Kartupeļu ciete apkaisīšanai
  • 2-3 glāze/s ķiploka
  • 120 g saldskābās mērces
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 2 ēd. k. saldās čili mērces
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos un nosusina uz salvetes.
    Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos un nosusina uz salvetes.

    FOTO: Ilze Eiduka

  2. Ķiploku smalki sakapā.
    Ķiploku smalki sakapā.

    FOTO: Ilze Eiduka

  3. Kartupeļu salmiņus apkaisa ar kartupeļu cieti, lai tie vienmērīgi būtu pārklāti plānā kārtiņā (tā padarīs kartupeļus kraukšķīgākus).
  4. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu.
  5. Kad eļļa karsta, pievieno kartupeļus.
  6. Cep kamēr kartupeļi ir kraukšķīgi un zeltaini brūni.
  7. Kartupeļus izņem no eļļas un novieto uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.
    Kartupeļus izņem no eļļas un novieto uz salvetes, lai tā uzs...

    FOTO: Ilze Eiduka

  8. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep ķiploku.
  9. Pievieno sojas mērci.
  10. Pievieno saldskābo mērci un saldo čili mērci.
    Pievieno saldskābo mērci un saldo čili mērci.

    FOTO: Ilze Eiduka

  11. Kad mērce uzkarsusi, pievieno kartupeļus un visu labi apmaisa.
    Kad mērce uzkarsusi, pievieno kartupeļus un visu labi apmais...

    FOTO: Ilze Eiduka

  12. !!! Kartupeļus mērcei pievieno īsu mirkli pirms plānojas ēdienu pasniegt, jo mērcē kartupeļi zaudē savu kraukšķīgumu.

    Labu apetīti!
    !!! Kartupeļus mērcei pievieno īsu mirkli pirms plānojas ēdi...

    FOTO: Ilze Eiduka

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas