Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Vaniļas pudiņa krēms

Vaniļas pudiņa krēms

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3/8 l piena
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 kanēļa standziņa
  • 80 g cukura
  • 3-4 ēd. k. pārtikas cietes
  • 1/2 citrona rīvētas miziņas
  • 1 olas dzeltenums
  • 200 g putukrējuma
  • 20 g šokolādes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Paņem 3 ēd. k. piena un noliek maliņā. Pārējo pienu ielej katliņā.
  2. Atver vaniļas pāksti, sēkliņas izkasa un kopā ar pāksti ieliek pienā. Pieliek klāt kanēļa standziņu un visu lēnām karsē, līdz piens sāk vārīties. Kad uzvārās, katliņu noņem no pavarda.
  3. Vaniļas pāksti un kanēļa standziņu izņem no piena.
  4. Ieliek aukstajā pienā un samaisa kopā ar pārtikas cieti, pievieno rīvēto citrona miziņu un visu iemaisa karstajā pienā.
  5. Katliņu no jauna liek uz plīts, maisot uzkarsē, līdz piens sāk vārīties, un atkal noņem no plīts.
  6. Olas dzeltenumu strauji iekuļ pudiņā.
  7. Atdzesē aukstā ūdens peldē, visu laiku atkal un atkal sakuļ.
  8. Brīdi pirms pasniegšanas galdā - putukrējumu saputo stingrās putās un smalki sadrupina vai sarīvē šokolādi. Putukrējumu un šokolādi iecilā vaniļas krēmā.
    Pasniedziet ar cepumiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Mandeļu kēksiņi

Mandeļu kēksiņi

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas