Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Grauzdiņu salāti ar sieru un tomātiem

Grauzdiņu salāti ar sieru un tomātiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Lai maizes gabali nepiesūktos ar marinādi un paliktu kraukšķīgi, salātus tūlīt pasniedz galdā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu
  • 125 g Mozzarella siera (pēc vēlēšanas)
  • 1/2 bagetes
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējk. citronu sulas
  • 2 ēd. k. balzametiķa
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1/2 saišķītis svaiga bazilika
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Tomātus nomazgā, izgriež kātiņu vietas, sagriež gabaliņos vai daiviņās, pēc jūsu gaumes.
  2. Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās, saliek kopā ar tomātiem.
  3. Sakuļ olīveļļu, citronu sulu, etiķi, sāli un piparus, pārslacina pāri tomātiem un sīpoliem.
  4. Bļodu pārsedz un apmēram 30 minūtes atstāj, lai salāti ievelkas.
  5. Iepriekš uzkarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem.
  6. Bageti sagriež 1/2 cm biezās šķēlēs un liek uz cepamās plāts, grauzdē apmēram 3 minūtes karstā cepeškrāsnī, augšējā pozīcijā, 220 grādu temperatūrā, šajā laikā šķēles vienu reizi apgrieziet. Pēc tam atstājiet, lai maizes šķēles atdziest.
  7. Nomizo ķiploka daiviņu un pārgriež uz pusēm, ar griezuma pusēm ierīvē grauzdētās maizes šķēles.
  8. Baziliku nomazgā, nosusina un sagriež tievās strēmelītēs.
  9. Mozzarella sieru notecina un sagriež plānās šķēlēs vai kubiņos.
  10. Maizes gabalus, baziliku un Mozzarellas sieru liek klāt pie tomātu salātiem un samaisa.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas