Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu pīrāgs ar cepurīti

2012. gada 27. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem.
2. Olu dzeltenumus, miltus, sāli un sodu, margarīnu, 100 g cukura saliek kopā un izveido mīklu.
3. Liek uz plāts ar maliņām uz augšu 1/2 cm biezumā un cepeškrāsnī izcep pusgatavu.. ( apmēram 10-15 min.)
4. Rabarberus sagriež ripiņās un uzber 50 g cukura, pievieno sarīvētu citrona miziņu un liek uz mīklas virsū. Cep 10-15 minūtes.
5. Saputo olas baltumu ar nedaudz pūdercukura ļoti stingrās putās. Pārklāj izcepto pīrāgu un, samazinot karstumu, pakaltē cepeškrāsnī, kamēr olbaltums sauss un nedaudz brūns.
6. Pasniedzot var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Labu apetīti!
Uz augšu