Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zivs fileja dubultmērcē

Zivs fileja dubultmērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 zivs filejas
  • 1 kārbiņa konservētu tomātu, kas sagriezti gabaliņos (neto svars 370 g)
  • 100 g majonēzes
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 pavasara sīpoli
  • 1 saišķītis bazilika
  • 2 ēd. k. citronu sula
  • 2 tējk. kaltētu Provansas garšvielu
  • 4 ēd. k. miltu
  • 8 ēd. k. rīvmaizes
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1 tējk. olīveļļas
  • 2 olas
  • Sāls
  • Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Zivs filejas noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina un apslaka ar citronu sulu. Uzkaisa mazliet sāli un piparus.
  2. Ķiploku nomizo, pavasara sīpolus nomazgā, notīra. Gan ķiploku, gan sīpolus smalki sakapā. Kaltētos garšaugus saberž. Paņem no tiem 1/2 tējk., atlikušos kopā ar sakapātajiem pavasara sīpoliem un ķiplokiem iemaisa majonēzē.
  3. Tomātiem pievieno piparus un sāli.
  4. Nomazgā baziliku, lapiņas sasmalcina, kopā ar olīveļļu piemaisa pie tomātiem.
  5. Dziļajā šķīvī sakuļ olas.
  6. Otrā ieber miltus.
  7. Rīvmaizi sajauc kopā ar sāņus noliktajiem kaltētiem garšaugiem.
  8. Zivs filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam sakultajās olās un visbeidzot rīvmaizē.
  9. Sakarsē kausēto sviestu. Uz vidēji lielas uguns cep tajā zivs filejas 5 minūtes no katras puses.
    Pasniedz ar makaroniem, tomātu mērci un garšaugu majonēzi.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas