Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepti stilbiņi ar rīsiem un garšaugiem

Cepti stilbiņi ar rīsiem un garšaugiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vistu stilbiņi vai šķiņķīši
  • 250 g rīsu
  • 3/8 l dārzeņu vai vistas buljona
  • 8 zariņi svaiga oregano
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1/8 l apelsīnu sulas
  • 1 lauru lapa
  • 2 ēd. k. sausā baltvīna
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1 ēd. k. sakapātu pētersīļu
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sīpolu sagriež sīkos gabaliņos, ķiploku nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.
  2. Oregano nomazgā un nosusina, no 4 zariņiem noplūc lapiņas un sasmalcina.
  3. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas, apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno sasmalcināto oregano, visu kopā pasautē, piemaisa rīsus, pielej buljonu un apelsīnu sulu, uzvāra.
  4. Pieliek lauru lapu, sāli un piparus.
  5. Traukam uzliek vāku, rīsus sautē 15-20 minūtes.
  6. Vistu stilbiņus vai šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.
  7. Sakarsē eļļu, uz lielas uguns krietni tajā no visām pusēm apcep vistu stilbiņus.
  8. Traukam uzliek vāku un uz lēnas uguns 15 minūtes sutina.
  9. Vistu noņem no pannas, tursiltumā. Piecepumu šķīdina ar vīnu un citronu sulu.
  10. Rīsus samaisa kopā ar piecepuma šķīdumu un pētersīļiem.
    Pasniedziet rīsus kopā ar vistiņu...ņami..

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas