Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti stilbiņi ar rīsiem un garšaugiem

2012. gada 27. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Sīpolu sagriež sīkos gabaliņos, ķiploku nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.
2. Oregano nomazgā un nosusina, no 4 zariņiem noplūc lapiņas un sasmalcina.
3. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas, apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno sasmalcināto oregano, visu kopā pasautē, piemaisa rīsus, pielej buljonu un apelsīnu sulu, uzvāra.
4. Pieliek lauru lapu, sāli un piparus.
5. Traukam uzliek vāku, rīsus sautē 15-20 minūtes.
6. Vistu stilbiņus vai šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.
7. Sakarsē eļļu, uz lielas uguns krietni tajā no visām pusēm apcep vistu stilbiņus.
8. Traukam uzliek vāku un uz lēnas uguns 15 minūtes sutina.
9. Vistu noņem no pannas, tursiltumā. Piecepumu šķīdina ar vīnu un citronu sulu.
10. Rīsus samaisa kopā ar piecepuma šķīdumu un pētersīļiem.
Pasniedziet rīsus kopā ar vistiņu...ņami..

Labu apetīti!
Uz augšu