Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti rīsi ar olu un dārzeņiem

2012. gada 26. novembris
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
30 min
1. Novāra basmati rīsus pievienojot ūdeni attiecībā 1:1,5.
Foto: Ilze Eiduka
2. Kad rīsiem pievienots ūdens un tas sāk burbuļot, uzlieciet katliņam vāku un vāriet uz mazas liesmas apmēram 10 minūtes.
3. Kad rīsi gatavi, apmaisiet tos un katlā ar vāciņu virsū paturiet vel kādas 5 minūtes.
4. Sīpolu un ingveru smalki sakapā.
5. Saldo piparu sagriež nelielos gabaliņos.
6. Tomātiņus pārgriež uz pusēm.
Foto: Ilze Eiduka
7. Pannā uzkarsē eļļu.
8. 2 - 3 minūtes maisot apcep sīpolu un ingveru.
9. Pievieno saldo piparu un maisot cep 1 minūti.
10. Pievieno tomātiņus un maisot cep vēl minūti.
Foto: Ilze Eiduka
11. Olas labi sakuļ un pārlej dārzeņiem.
12. 30 sekundes cep nemaisot, tad visu labi apmaisa.
13. Masai pievieno novārītos rīsus, maisot cep apmēram 3 minūtes.
Foto: Ilze Eiduka
14. Pievieno svaigi maltus piparus un sojas mērci, visu labi apmaisa.
Foto: Ilze Eiduka
15. !!! Pasniedz siltus.
16. !!! Pēc izvēles var pārkaisīt ar dažādiem kapātiem zaļumiem.
17. Labu apetīti!
Foto: Ilze Eiduka
Uz augšu