Cepti rīsi ar olu un dārzeņiem

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 115 g basmati rīsu
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • Ingvers
  • 1 saldais pipars
  • 225 g kokteiļtomātiņu (apmēram 15 gabali)
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. sojas mērce
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Novāra basmati rīsus pievienojot ūdeni attiecībā 1:1,5.
    Novāra basmati rīsus pievienojot ūdeni attiecībā 1:1,5.
  2. Kad rīsiem pievienots ūdens un tas sāk burbuļot, uzlieciet katliņam vāku un vāriet uz mazas liesmas apmēram 10 minūtes.
  3. Kad rīsi gatavi, apmaisiet tos un katlā ar vāciņu virsū paturiet vel kādas 5 minūtes.
  4. Sīpolu un ingveru smalki sakapā.
  5. Saldo piparu sagriež nelielos gabaliņos.
  6. Tomātiņus pārgriež uz pusēm.
    Tomātiņus pārgriež uz pusēm.
  7. Pannā uzkarsē eļļu.
  8. 2 - 3 minūtes maisot apcep sīpolu un ingveru.
  9. Pievieno saldo piparu un maisot cep 1 minūti.
  10. Pievieno tomātiņus un maisot cep vēl minūti.
    Pievieno tomātiņus un maisot cep vēl minūti.
  11. Olas labi sakuļ un pārlej dārzeņiem.
  12. 30 sekundes cep nemaisot, tad visu labi apmaisa.
  13. Masai pievieno novārītos rīsus, maisot cep apmēram 3 minūtes.
    Masai pievieno novārītos rīsus, maisot cep apmēram 3 minūtes...
  14. Pievieno svaigi maltus piparus un sojas mērci, visu labi apmaisa.
    Pievieno svaigi maltus piparus un sojas mērci, visu labi apm...
  15. !!! Pasniedz siltus.
  16. !!! Pēc izvēles var pārkaisīt ar dažādiem kapātiem zaļumiem.
  17. Labu apetīti!
    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni