Šampinjoni diļļu mērcē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 600 g šampinjonu
  • 2 saišķīši diļļu
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1/8 l dārzeņu buljona
  • 0.25 l sausa baltvīna
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ēd. k. vidēji asu sinepju
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Šampinjonus notīra.
  2. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs (vislabāk šampinjonus var sagriezt ar olu griežamo, sanāk visas vienādas) un apslacina ar citronu sulu.
  3. Sīpolu nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Dilles nomazgā, nopurina lieko ūdeni, galotnītes noplūc, smalki sakapā un noliek maliņā.
  5. Pannā sakarsē eļļu. Pastāvīgi maisot, mazu brīdi apce sēnes.
  6. Pēc tam pieliekt klāt smalki sakapātus sīpolus un visu kopā turpina cept.
  7. Pielej baltvīnu.
  8. Bļodā ieliek krējumu, sinepes un dilles. Visu labi samaisa, līdz sinepes ir pilnībā izšķīdušas.
  9. Sagatavoto krējumu ar dillēm pielej klāt pie sēnēm.
  10. Pieliek klāt mazliet sāls un piparus, lai garša būtu pikanta.
  11. Pannā bez vāka, apmēram 10 minūtes lēni vāra, līdz mērce sabiezē.
    Galdā pasniedz kopā ar rīsiem, makaroniem vai svaigu bageti.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Renāte Davidsone 2016. gada 26. jūnijs 16:54
Vērtējumu nelieku, jo esmu ļoti vīlusies receptē. Sēnes bija riktīgi skābas no pievienotā citrona

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi