Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šampinjoni diļļu mērcē

2012. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Šampinjonus notīra.
2. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs (vislabāk šampinjonus var sagriezt ar olu griežamo, sanāk visas vienādas) un apslacina ar citronu sulu.
3. Sīpolu nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
4. Dilles nomazgā, nopurina lieko ūdeni, galotnītes noplūc, smalki sakapā un noliek maliņā.
5. Pannā sakarsē eļļu. Pastāvīgi maisot, mazu brīdi apce sēnes.
6. Pēc tam pieliekt klāt smalki sakapātus sīpolus un visu kopā turpina cept.
7. Pielej baltvīnu.
8. Bļodā ieliek krējumu, sinepes un dilles. Visu labi samaisa, līdz sinepes ir pilnībā izšķīdušas.
9. Sagatavoto krējumu ar dillēm pielej klāt pie sēnēm.
10. Pieliek klāt mazliet sāls un piparus, lai garša būtu pikanta.
11. Pannā bez vāka, apmēram 10 minūtes lēni vāra, līdz mērce sabiezē.
Galdā pasniedz kopā ar rīsiem, makaroniem vai svaigu bageti.

Labu apetīti!
Uz augšu