-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Cūkgaļa paprikas un sīpolu mērcē
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
600 g cūkgaļas filejas
-
1 sarkanā paprika
-
1 zaļā paprika
-
1 kārba konservētu tomātu ( neto svars 400 g )
-
1 sīpols
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
2 tējk. pārtikas cietes
-
3 ēd. k. eļļas
-
1 ēd. k. saldā paprikas pulvera
-
1 tējk. kaltēta timiāna
-
1 saišķītis baziliks
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās.
-
-
Paprikas iztīra, nomazgā un sagriež ceturtdaļās, savukārt tās šķērsām tievos salmiņos.
-
Cūkgaļas fileju noskalo un nosusina, sagriežt 3 cm garās un pirksta resnumā strēmelītēs, gaļas strēmelītes ierīvē ar pārtikas cieti.
-
Sakarsē 2 ēd. k. eļļas, 5 minūtes no visām pusēm krietni apcep tajā gaļas strēmelītes.
-
Virs gaļas uzspiež ķiploku, uzkaisa sāli un piparus. Pēc tam gaļu no pannas izņem un ieliek traukā, uzliek vāku.
-
Atlikušajās taukvielās 3 minūtes cep sīpolus un papriku, pievieno garšvielas, noņem no pannas.
-
Pievieno uz pannas tomātus ar visu sulu un tomātus saspaida.
-
Pieliek sāli, piparus, timiānu un paprikas pulveri. Uz lēnas uguns pannā ļauj šķidrumam 10 minūtes novārīties.
-
Pieliek klāt gaļu un dārzeņus un visu vēl 5 minūtes vāra.
-
Bazilika lapiņas sagriež tievās strēmelītēs.
-
Visbeidzot iemaisa ēdienā un visu uzliek uz makaroniem vai rīsiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs