Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa paprikas un sīpolu mērcē

2012. gada 21. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās.
2. Nomizo ķiploku.
3. Paprikas iztīra, nomazgā un sagriež ceturtdaļās, savukārt tās šķērsām tievos salmiņos.
4. Cūkgaļas fileju noskalo un nosusina, sagriežt 3 cm garās un pirksta resnumā strēmelītēs, gaļas strēmelītes ierīvē ar pārtikas cieti.
5. Sakarsē 2 ēd. k. eļļas, 5 minūtes no visām pusēm krietni apcep tajā gaļas strēmelītes.
6. Virs gaļas uzspiež ķiploku, uzkaisa sāli un piparus. Pēc tam gaļu no pannas izņem un ieliek traukā, uzliek vāku.
7. Atlikušajās taukvielās 3 minūtes cep sīpolus un papriku, pievieno garšvielas, noņem no pannas.
8. Pievieno uz pannas tomātus ar visu sulu un tomātus saspaida.
9. Pieliek sāli, piparus, timiānu un paprikas pulveri. Uz lēnas uguns pannā ļauj šķidrumam 10 minūtes novārīties.
10. Pieliek klāt gaļu un dārzeņus un visu vēl 5 minūtes vāra.
11. Bazilika lapiņas sagriež tievās strēmelītēs.
12. Visbeidzot iemaisa ēdienā un visu uzliek uz makaroniem vai rīsiem.

Labu apetīti!
Uz augšu