Cūkgaļa paprikas un sīpolu mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • 600 g cūkgaļas filejas
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 1 kārba konservētu tomātu ( neto svars 400 g )
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tējk. pārtikas cietes
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 1 ēd. k. saldā paprikas pulvera
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 saišķītis baziliks
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās.
  2. Nomizo ķiploku.
  3. Paprikas iztīra, nomazgā un sagriež ceturtdaļās, savukārt tās šķērsām tievos salmiņos.
  4. Cūkgaļas fileju noskalo un nosusina, sagriežt 3 cm garās un pirksta resnumā strēmelītēs, gaļas strēmelītes ierīvē ar pārtikas cieti.
  5. Sakarsē 2 ēd. k. eļļas, 5 minūtes no visām pusēm krietni apcep tajā gaļas strēmelītes.
  6. Virs gaļas uzspiež ķiploku, uzkaisa sāli un piparus. Pēc tam gaļu no pannas izņem un ieliek traukā, uzliek vāku.
  7. Atlikušajās taukvielās 3 minūtes cep sīpolus un papriku, pievieno garšvielas, noņem no pannas.
  8. Pievieno uz pannas tomātus ar visu sulu un tomātus saspaida.
  9. Pieliek sāli, piparus, timiānu un paprikas pulveri. Uz lēnas uguns pannā ļauj šķidrumam 10 minūtes novārīties.
  10. Pieliek klāt gaļu un dārzeņus un visu vēl 5 minūtes vāra.
  11. Bazilika lapiņas sagriež tievās strēmelītēs.
  12. Visbeidzot iemaisa ēdienā un visu uzliek uz makaroniem vai rīsiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni