Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cūkgaļa paprikas un sīpolu mērcē

Cūkgaļa paprikas un sīpolu mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g cūkgaļas filejas
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 1 kārba konservētu tomātu ( neto svars 400 g )
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tējk. pārtikas cietes
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 1 ēd. k. saldā paprikas pulvera
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 saišķītis baziliks
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās.
  2. Nomizo ķiploku.
  3. Paprikas iztīra, nomazgā un sagriež ceturtdaļās, savukārt tās šķērsām tievos salmiņos.
  4. Cūkgaļas fileju noskalo un nosusina, sagriežt 3 cm garās un pirksta resnumā strēmelītēs, gaļas strēmelītes ierīvē ar pārtikas cieti.
  5. Sakarsē 2 ēd. k. eļļas, 5 minūtes no visām pusēm krietni apcep tajā gaļas strēmelītes.
  6. Virs gaļas uzspiež ķiploku, uzkaisa sāli un piparus. Pēc tam gaļu no pannas izņem un ieliek traukā, uzliek vāku.
  7. Atlikušajās taukvielās 3 minūtes cep sīpolus un papriku, pievieno garšvielas, noņem no pannas.
  8. Pievieno uz pannas tomātus ar visu sulu un tomātus saspaida.
  9. Pieliek sāli, piparus, timiānu un paprikas pulveri. Uz lēnas uguns pannā ļauj šķidrumam 10 minūtes novārīties.
  10. Pieliek klāt gaļu un dārzeņus un visu vēl 5 minūtes vāra.
  11. Bazilika lapiņas sagriež tievās strēmelītēs.
  12. Visbeidzot iemaisa ēdienā un visu uzliek uz makaroniem vai rīsiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiršu tarte

Ķiršu tarte

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas