Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu un kāpostu sacepums ar desiņām

2012. gada 20. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus nomazgā un liek katlā.
2. Katlā ielej ūdeni, lai tas kādus 2 cm pārsedz kartupeļus. Uzliek katlam vāku un apmēram 20 minūtes vāra kartupeļus gatavus.
3. Nomizo sīpolu un smalki sakapā.
4. Sakarsē kausēto sviestu un sautē tajā sīpolus caurspīdīgus.
5. Pievieno skābos kāpostus un brīdi pasautē, pielej ābolu sulu.
6. Garšai pieliek cukuru, sāli un piparus.
7. Uzliek vāku un uz vidēji lielas uguns sautē 15 minūtes.
8. Kartupeļus nokāž, notvaicē, nomizo un saspiež ar kartupeļu stampu.
9. Piemaisa 1 ēd. k. sviesta.
10. Cepeškrāsni iepriekš sakarsē līdz 180 grādiem. Ieziež ar taukvielām sacepuma veidni.
11. Desiņas sagriež šķēlītēs.
12. Sajauc kartupeļus, skābos kāpostus, skābo krējumu un sinepes.
13. Pievieno desiņas.
14. Pieliek sāli, piparus, visu liek veidnē un nolīdzina virsu.
15. Pārkaisa ar rīvmaizi un pa virsu nelielos gabaliņos liek sviestu.
16. Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes 160 grādu temperatūrā, līdz sacepuma virsa ir gaiši brūna.
17. Labu apetīti!
Uz augšu