-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Kartupeļu un kāpostu sacepums ar desiņām
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
600 g miltainu kartupeļu
-
1 sīpols
-
1 ēd. k. kausēta sviesta
-
400 g skāba kāposta
-
Sāls
-
Baltie pipari
-
100 ml ābolu sulas
-
1 ēd. k. brūnā cukura
-
2 ēd. k. sviesta
-
4 Vīnes desiņas
-
200 g skābā krējuma
-
2 tējk. graudaino sinepju
-
4 ēd. k. rīvmaizes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
70 min.
-
Kartupeļus nomazgā un liek katlā.
-
Katlā ielej ūdeni, lai tas kādus 2 cm pārsedz kartupeļus. Uzliek katlam vāku un apmēram 20 minūtes vāra kartupeļus gatavus.
-
Nomizo sīpolu un smalki sakapā.
-
Sakarsē kausēto sviestu un sautē tajā sīpolus caurspīdīgus.
-
Pievieno skābos kāpostus un brīdi pasautē, pielej ābolu sulu.
-
Garšai pieliek cukuru, sāli un piparus.
-
Uzliek vāku un uz vidēji lielas uguns sautē 15 minūtes.
-
Kartupeļus nokāž, notvaicē, nomizo un saspiež ar kartupeļu stampu.
-
Piemaisa 1 ēd. k. sviesta.
-
Cepeškrāsni iepriekš sakarsē līdz 180 grādiem. Ieziež ar taukvielām sacepuma veidni.
-
Desiņas sagriež šķēlītēs.
-
Sajauc kartupeļus, skābos kāpostus, skābo krējumu un sinepes.
-
-
Pieliek sāli, piparus, visu liek veidnē un nolīdzina virsu.
-
Pārkaisa ar rīvmaizi un pa virsu nelielos gabaliņos liek sviestu.
-
Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes 160 grādu temperatūrā, līdz sacepuma virsa ir gaiši brūna.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs