Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistu stilbiņi krekeru garoziņā

Vistu stilbiņi krekeru garoziņā

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Vistu stilbiņu vietā varat ņemt arī tītara gaļu (sagrieziet apmēram 3 cm biezos gabalos) vai zivs filejas. Zivi cepiet tikai 20 minūtes.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vistu stilbiņi vai 8 vistu kājiņas
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • 100 g krekeru
  • 1 saišķītis pētersīļi
  • Daži zariņi majorāns
  • 1 ēd. k. sezama sēkliņu
  • 1 ola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vistu stilbiņus nomazgā aukstā ūdenī un kārtīgi nosusina.
  2. Pēc tam pārdala divās daļās un visus vistas gaļas gabalus mazliet ierīvē ar sāli un pipariem.
  3. Cepeškrāsnī iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem. Krekerus sasmalcina mikserī, bet ne pārāk smalki. Krekerus var arī ievietot sasaldēšanas maisiņā un sadrupināt, (ieliekot saldēšanas maisiņā un parullējot pa to ar mīklas rulli).
  4. Garšaugiem atdala rupjos kātus, pārējās daļas smalki sakapā.
  5. Samaisa krekerus, pētersīļus, majorānu un sezama sēkliņas, pievieno nedaudz sāls un piparus.
  6. Šķīvī sakuļ olu. Apviļā tajā vistas gaļas gabalus, pēc tam no visām pusēm pārklāj ar sagatavotajiem sasmalcinātajiem krekeriem.
  7. Ieziež ar eļļu cepamo plāti. Vistas gaļas gabalus liek citu citam līdzās uz sagatavotās plāts.
  8. Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes, vienu vai divas reizes apgrozot...
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas