Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Dārzeņu zupa ar šampinjoniem, papriku un puravu

Dārzeņu zupa ar šampinjoniem, papriku un puravu

FOTO: Jana Dorošenko

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 3.5 l ūdens
  • 3 vidēja izmēra burkāni
  • 400 g kartupeļu
  • 200 g šampinjonu
  • 1 liels sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 paprikas
  • 1 laksts purava
  • 400 g saldētu dārzeņu (iepakojums)
  • Garšvielas pēc jūsu gaumes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Saldētos dārzeņus izņem no saldētavas, lai tie dabīgā veidā atkausējas. Manā gadījumā tie ir arī puravi, kurus jau iepriekš biju sagatavojusi un ielikusi saldētavā.
    Saldētos dārzeņus izņem no saldētavas, lai tie dabīgā veidā...

    FOTO: Jana Dorošenko

  2. Pirms uzsāk griezt dārzeņus, var uzlikt vārīties ūdeni, kuram pievieno 2 dārzeņu buljona kubiņus.
    Pirms uzsāk griezt dārzeņus, var uzlikt vārīties ūdeni, kura...

    FOTO: Jana Dorošenko

  3. Papriku sagriež kubiņos, burkānus var sagriezt ceturtdaļās, var salmiņos, bet var arī rīvēt.
  4. Sīpolu un ķiploku var griezt lielos gabalos, šampinjonu var sagriezt četrās daļās. Puravu - apmēram 5 mm platās strēmelītēs.
    Sīpolu un ķiploku var griezt lielos gabalos, šampinjonu var...

    FOTO: Jana Dorošenko

  5. Ja burkāni ir sagriezti, tad uz uzkarsētas pannas tos cep pirmos (ja rīvēti, tad tos liek tad, kad sīpols ir apcepies).
    Ja burkāni ir sagriezti, tad uz uzkarsētas pannas tos cep pi...

    FOTO: Jana Dorošenko

  6. Apmēram pēc 2 min pievieno papriku.
    Apmēram pēc 2 min pievieno papriku.

    FOTO: Jana Dorošenko

  7. Pēc brīža pievieno sīpolu.
    Pēc brīža pievieno sīpolu.

    FOTO: Jana Dorošenko

  8. Ķiplokus pievieno, kad sīpoli kļuvuši zeltaini.
    Ķiplokus pievieno, kad sīpoli kļuvuši zeltaini.

    FOTO: Jana Dorošenko

  9. Tad pievieno šampinjonus.
    Tad pievieno šampinjonus.

    FOTO: Jana Dorošenko

  10. Kamēr viss cepas, sagriež kartupeļus un siltu, bet ne verdošu ūdeni pārlej pāri saldētajiem dārzeņiem.
    Kamēr viss cepas, sagriež kartupeļus un siltu, bet ne verdoš...

    FOTO: Jana Dorošenko

  11. Kad šampinjoni jau apcepušies un masa kļuvusi kā mērce, pievieno garšvielas.
    Kad šampinjoni jau apcepušies un masa kļuvusi kā mērce, piev...

    FOTO: Jana Dorošenko

  12. Mazliet vēl visu pasautē un tad to pievieno katlam ar vārošo ūdeni.
    Mazliet vēl visu pasautē un tad to pievieno katlam ar vārošo...

    FOTO: Jana Dorošenko

  13. Tad pievieno saldētos dārzeņus, kuri jau ir atsaldēti, pievieno kartupeļus un puravus. Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas un lauru lapas. To visu vāra vēl aptuveni 10min.
  14. Zupa gatava, kad kartupeļi un dārzeņi ir mīksti.
  15. Zupa ideāli garšo ar sarīvētu parmezāna sieru vai krējumu.
  16. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas