Dārzeņu zupa ar šampinjoniem, papriku un puravu

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 3.5 l ūdens
  • 3 vidēja izmēra burkāni
  • 400 g kartupeļu
  • 200 g šampinjonu
  • 1 liels sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 paprikas
  • 1 laksts purava
  • 400 g saldētu dārzeņu (iepakojums)
  • Garšvielas pēc jūsu gaumes

Pagatavošana

60 min.
  1. Saldētos dārzeņus izņem no saldētavas, lai tie dabīgā veidā atkausējas. Manā gadījumā tie ir arī puravi, kurus jau iepriekš biju sagatavojusi un ielikusi saldētavā.
    Saldētos dārzeņus izņem no saldētavas, lai tie dabīgā veidā...
  2. Pirms uzsāk griezt dārzeņus, var uzlikt vārīties ūdeni, kuram pievieno 2 dārzeņu buljona kubiņus.
    Pirms uzsāk griezt dārzeņus, var uzlikt vārīties ūdeni, kura...
  3. Papriku sagriež kubiņos, burkānus var sagriezt ceturtdaļās, var salmiņos, bet var arī rīvēt.
  4. Sīpolu un ķiploku var griezt lielos gabalos, šampinjonu var sagriezt četrās daļās. Puravu - apmēram 5 mm platās strēmelītēs.
    Sīpolu un ķiploku var griezt lielos gabalos, šampinjonu var...
  5. Ja burkāni ir sagriezti, tad uz uzkarsētas pannas tos cep pirmos (ja rīvēti, tad tos liek tad, kad sīpols ir apcepies).
    Ja burkāni ir sagriezti, tad uz uzkarsētas pannas tos cep pi...
  6. Apmēram pēc 2 min pievieno papriku.
    Apmēram pēc 2 min pievieno papriku.
  7. Pēc brīža pievieno sīpolu.
    Pēc brīža pievieno sīpolu.
  8. Ķiplokus pievieno, kad sīpoli kļuvuši zeltaini.
    Ķiplokus pievieno, kad sīpoli kļuvuši zeltaini.
  9. Tad pievieno šampinjonus.
    Tad pievieno šampinjonus.
  10. Kamēr viss cepas, sagriež kartupeļus un siltu, bet ne verdošu ūdeni pārlej pāri saldētajiem dārzeņiem.
    Kamēr viss cepas, sagriež kartupeļus un siltu, bet ne verdoš...
  11. Kad šampinjoni jau apcepušies un masa kļuvusi kā mērce, pievieno garšvielas.
    Kad šampinjoni jau apcepušies un masa kļuvusi kā mērce, piev...
  12. Mazliet vēl visu pasautē un tad to pievieno katlam ar vārošo ūdeni.
    Mazliet vēl visu pasautē un tad to pievieno katlam ar vārošo...
  13. Tad pievieno saldētos dārzeņus, kuri jau ir atsaldēti, pievieno kartupeļus un puravus. Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas un lauru lapas. To visu vāra vēl aptuveni 10min.
  14. Zupa gatava, kad kartupeļi un dārzeņi ir mīksti.
  15. Zupa ideāli garšo ar sarīvētu parmezāna sieru vai krējumu.
  16. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Agnese 2015. gada 20. oktobris 19:09
Garda Zupa
Karina 2014. gada 15. novembris 18:31
Garda zupiņa!
Anna 2014. gada 21. aprīlis 13:25
varētu ar + jāpieliek beigās kausētais siers :D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas