Sākums > Receptes > Zupas

Dārzeņu zupa ar šampinjoniem, papriku un puravu

2012. gada 18. novembris
Foto: Jana Dorošenko
Pagatavošana
60 min
1. Saldētos dārzeņus izņem no saldētavas, lai tie dabīgā veidā atkausējas. Manā gadījumā tie ir arī puravi, kurus jau iepriekš biju sagatavojusi un ielikusi saldētavā.
Foto: Jana Dorošenko
2. Pirms uzsāk griezt dārzeņus, var uzlikt vārīties ūdeni, kuram pievieno 2 dārzeņu buljona kubiņus.
Foto: Jana Dorošenko
3. Papriku sagriež kubiņos, burkānus var sagriezt ceturtdaļās, var salmiņos, bet var arī rīvēt.
4. Sīpolu un ķiploku var griezt lielos gabalos, šampinjonu var sagriezt četrās daļās. Puravu - apmēram 5 mm platās strēmelītēs.
Foto: Jana Dorošenko
5. Ja burkāni ir sagriezti, tad uz uzkarsētas pannas tos cep pirmos (ja rīvēti, tad tos liek tad, kad sīpols ir apcepies).
Foto: Jana Dorošenko
6. Apmēram pēc 2 min pievieno papriku.
Foto: Jana Dorošenko
7. Pēc brīža pievieno sīpolu.
Foto: Jana Dorošenko
8. Ķiplokus pievieno, kad sīpoli kļuvuši zeltaini.
Foto: Jana Dorošenko
9. Tad pievieno šampinjonus.
Foto: Jana Dorošenko
10. Kamēr viss cepas, sagriež kartupeļus un siltu, bet ne verdošu ūdeni pārlej pāri saldētajiem dārzeņiem.
Foto: Jana Dorošenko
11. Kad šampinjoni jau apcepušies un masa kļuvusi kā mērce, pievieno garšvielas.
Foto: Jana Dorošenko
12. Mazliet vēl visu pasautē un tad to pievieno katlam ar vārošo ūdeni.
Foto: Jana Dorošenko
13. Tad pievieno saldētos dārzeņus, kuri jau ir atsaldēti, pievieno kartupeļus un puravus. Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas un lauru lapas. To visu vāra vēl aptuveni 10min.
14. Zupa gatava, kad kartupeļi un dārzeņi ir mīksti.
15. Zupa ideāli garšo ar sarīvētu parmezāna sieru vai krējumu.
16. Labu apetīti!
Uz augšu