Saldētos dārzeņus izņem no saldētavas, lai tie dabīgā veidā atkausējas. Manā gadījumā tie ir arī puravi, kurus jau iepriekš biju sagatavojusi un ielikusi saldētavā.
FOTO: Jana Dorošenko
Pirms uzsāk griezt dārzeņus, var uzlikt vārīties ūdeni, kuram pievieno 2 dārzeņu buljona kubiņus.
FOTO: Jana Dorošenko
Papriku sagriež kubiņos, burkānus var sagriezt ceturtdaļās, var salmiņos, bet var arī rīvēt.
Sīpolu un ķiploku var griezt lielos gabalos, šampinjonu var sagriezt četrās daļās. Puravu - apmēram 5 mm platās strēmelītēs.
FOTO: Jana Dorošenko
Ja burkāni ir sagriezti, tad uz uzkarsētas pannas tos cep pirmos (ja rīvēti, tad tos liek tad, kad sīpols ir apcepies).
FOTO: Jana Dorošenko
Apmēram pēc 2 min pievieno papriku.
FOTO: Jana Dorošenko
Pēc brīža pievieno sīpolu.
FOTO: Jana Dorošenko
Ķiplokus pievieno, kad sīpoli kļuvuši zeltaini.
FOTO: Jana Dorošenko
Tad pievieno šampinjonus.
FOTO: Jana Dorošenko
Kamēr viss cepas, sagriež kartupeļus un siltu, bet ne verdošu ūdeni pārlej pāri saldētajiem dārzeņiem.
FOTO: Jana Dorošenko
Kad šampinjoni jau apcepušies un masa kļuvusi kā mērce, pievieno garšvielas.
FOTO: Jana Dorošenko
Mazliet vēl visu pasautē un tad to pievieno katlam ar vārošo ūdeni.
FOTO: Jana Dorošenko
Tad pievieno saldētos dārzeņus, kuri jau ir atsaldēti, pievieno kartupeļus un puravus. Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas un lauru lapas. To visu vāra vēl aptuveni 10min.
Zupa gatava, kad kartupeļi un dārzeņi ir mīksti.
Zupa ideāli garšo ar sarīvētu parmezāna sieru vai krējumu.