Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepti rīsi ķīniešu gaumē

Cepti rīsi ķīniešu gaumē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu
  • Sāls
  • 400 g vistas fileju
  • 6 ēd. k. sojas mērces
  • 250 g šampinjonu
  • 1 paprika
  • 1/2 saišķītis pavasara sīpolu
  • 6 ēd. k. augu eļļas
  • 1 ēd. k. svaigi rīvēta ingvera
  • Sāls
  • Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Rīsus kārtīgi nomazgā tekošā ūdenī. Katlā līdz vārīšanai uzkarsē sālsūdeni un vāra tajā rīsus līdz gatavībai, skatot norādījumus uz iepakojuma.
  2. Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež slīpās, tievās strēmelītēs. Iemarinē tās sojas mērcē un noliek vēsumā.
  3. Šampinjonus noberž ar lupatiņu, notīra un sagriež šķēlītēs. Papriku sagriež četrās daļās, izņem sēklas un starpsieniņas, sagriež palielos gabaliņos. Notīra pavasara sīpolus, nomazgā un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Izņem no marinādes gaļas strēmelītes, notecina. Sojas mērci atliek maliņā. Vokpannā vai platā pannā uzkarsē pusi eļļas un 5 minūtes cep tajā gaļu. Gaļu izņem no pannas un novieto siltumā.
  5. Atlikušo eļļu uzkarsē pannā un uz ļoti straujas uguns 3 minūtes, patstāvīgi maisot, apcep dārzeņus. Pievieno ingveru un atlikušo sojas mērci.
  6. Pievieno un iecilā gaļas strēmelītes un rīsus, visam pievieno sāli un piparus, un vēlreiz uzkarsē.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas