Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti rīsi ķīniešu gaumē

2012. gada 16. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
20 min
1. Rīsus kārtīgi nomazgā tekošā ūdenī. Katlā līdz vārīšanai uzkarsē sālsūdeni un vāra tajā rīsus līdz gatavībai, skatot norādījumus uz iepakojuma.
2. Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež slīpās, tievās strēmelītēs. Iemarinē tās sojas mērcē un noliek vēsumā.
3. Šampinjonus noberž ar lupatiņu, notīra un sagriež šķēlītēs. Papriku sagriež četrās daļās, izņem sēklas un starpsieniņas, sagriež palielos gabaliņos. Notīra pavasara sīpolus, nomazgā un sagriež mazos gabaliņos.
4. Izņem no marinādes gaļas strēmelītes, notecina. Sojas mērci atliek maliņā. Vokpannā vai platā pannā uzkarsē pusi eļļas un 5 minūtes cep tajā gaļu. Gaļu izņem no pannas un novieto siltumā.
5. Atlikušo eļļu uzkarsē pannā un uz ļoti straujas uguns 3 minūtes, patstāvīgi maisot, apcep dārzeņus. Pievieno ingveru un atlikušo sojas mērci.
6. Pievieno un iecilā gaļas strēmelītes un rīsus, visam pievieno sāli un piparus, un vēlreiz uzkarsē.

Labu apetīti!
Uz augšu