Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Bavārijas knēdeļu sacepums

Bavārijas knēdeļu sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltainu kartupeļu
  • 1 saišķītis zaļo lociņu
  • 1 neliela galviņa virziņkāpostu (apm. 600 g)
  • 1 sīpols
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • 120-150 g miltu
  • 4 olas
  • Rīvēts muskatrieksts
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g rīvēta siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Kartupeļus nomazgā un nelielā ūdens daudzumā vāra apmēram 30 minūtes.
  2. Lociņus nomazgā un smalki sagriež.
  3. Virziņkāpostu notīra, sadala četrās daļās, izgriž kacenu un sagriež plānās strēmelītēs. Nomazgā un notecina.
  4. Sīpolu smalki sakapā. Pannā sakarsē sviestu, apcep tajā sīpolus.
  5. Pievieno virziņkāpostus un 250 ml ūdens, vāra 10 -15 minūtes, pieber sāli un piparus.
  6. Kartupeļus nokāš, nomizo, izspiež caur kartupeļu spiedi un atdzesē.
  7. Piemaisa klāt 120 g miltu, 2 olas un zaļos lociņus, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Masai jabūt labi veidojamai, ja nepieciešams, pieliek vēl klāt miltus.
  8. No knēdeļu masas izveido veltni, sagriež to 12 gabaliņos. No tiem veido knēdeļus. Knēdeļus liek lielā daudzumā verdošā sālsūdenī un ļauj tiem apmēram 15 minūtes vārīties. Pēc tam ar putu karoti izņem no šķidruma un labi notecina.
  9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  10. Ietauko veidni. Liek tajā virziņkāpostus. Uz tiem citu citam līdzās uzliek knēdēļus.
  11. Samaisa krējumu, 2 olas, 50 g siera, pievieno muskatriekstu un piparus, pārlej pāri knēdeļiem.
  12. Atlikušo sieru pārkaisa pāri, 25 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas