Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsu un dārzeņu panna

2012. gada 14. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Katlā uzvāra sālsūdeni, saskaņā ar norādījumiem uz iesaiņojuma vāra tajā rīsus.
2. Brokoļus nomazgā, sadala rozetītēs, kātiņus nomizo un sagriež gabaliņos. Katlā uzvāra sālsūdeni. Blanšē tajā brokoļus 3 minūtes, pēc tam nokāš un notecina.
3. Papriku iztīra, nomazgā, sadala četrās daļas un pēc tam sagriež gabaliņos.
4. Dziļā pannā vai vokpannā sakarsē eļļu. Mazu brīdi cep tajā paprikas gabaliņus.
5. Nomizo ķiploku un ingvera sakni un piespiež klāt.
6. Pievieno brokoļus un saldētos zirnīšus, visu apmēram 2 minūtes vēl turpina cep.
7. Pielej dārzeņu buljonu, garšai pievieno sojas mērci, piparus un rīvēto laima miziņu. Atstāj vēl 5 minūtes mērcē ievilkties, bet vairāk nevāra.
8. Novārītos rīsus samaisa kopā ar dārzeņiem un vēlreiz nogaršo.

Labu apetīti!
Uz augšu