Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Rīsu un dārzeņu panna

Rīsu un dārzeņu panna

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g rīsu
  • Sāls
  • 300 g brokoļu
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 2 sarkanā paprika
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 cm svaiga ingvera saknes
  • 150 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 150-200 ml dārzeņu buljona
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1 rīvēta laima miziņa
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Katlā uzvāra sālsūdeni, saskaņā ar norādījumiem uz iesaiņojuma vāra tajā rīsus.
  2. Brokoļus nomazgā, sadala rozetītēs, kātiņus nomizo un sagriež gabaliņos. Katlā uzvāra sālsūdeni. Blanšē tajā brokoļus 3 minūtes, pēc tam nokāš un notecina.
  3. Papriku iztīra, nomazgā, sadala četrās daļas un pēc tam sagriež gabaliņos.
  4. Dziļā pannā vai vokpannā sakarsē eļļu. Mazu brīdi cep tajā paprikas gabaliņus.
  5. Nomizo ķiploku un ingvera sakni un piespiež klāt.
  6. Pievieno brokoļus un saldētos zirnīšus, visu apmēram 2 minūtes vēl turpina cep.
  7. Pielej dārzeņu buljonu, garšai pievieno sojas mērci, piparus un rīvēto laima miziņu. Atstāj vēl 5 minūtes mērcē ievilkties, bet vairāk nevāra.
  8. Novārītos rīsus samaisa kopā ar dārzeņiem un vēlreiz nogaršo.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas