Tomātu un siera torte

2012. gada 10. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Torte cepta veidnē ar diametru 26 cm.
Pagatavošana
75 min
1. Miltus, sāli, 5 ēd. k. ūdens un sviestu samīca gludā mīklā. Ja mīkla pa sausu, pa pilienam piemīca vēl klāt ūdeni. Veidni izklāj ar mīklu, visapkārt izveido aptuveni 3 cm augstu apmali. Uz 30 minūtēm novieto vēsumā.
2. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 230 grādiem.
3. Pildījumam nomizo sīpolu un ķiploku, sagriež sīkos gabaliņos. Karstā eļļā pasautē tos caurspīdīgus, pēc tam atdzesē.
4. Tomātus pārlej ar vārošu ūdeni, novelk miziņu, izgriež kātiņu vietas, tomātus sagriež šķēlēs.
5. Baziliku sagriež strēmelītēs.
6. Sajauc olas, pienu, 1 - 2 pilienus Tabasco mērces un saceptos sīpolus.
7. Mīklu pārklāj ar alumīnija foliju un cep 5 minūtes. Pēc tam alumīnija foliju noņem un pamatni cep vēl 5 minūtes, līdz tā ir gaiši dzeltena, cep 210 grādu temperatūrā.
8. Izņem to no krāsns un pēc tam cepeškrāsns temperatūru pārslēdz uz 160 grādiem.
9. Mīklas pamatni pārkaisa ar 3/4 siera, noklāj ar tomātiem, un uzlej pa virsu piena masu, uzkaisa sāli un piparus.
10. Pārkaisa ar baziliku un atlikušo sieru.
11. Cep cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā 40 minūtes.
12. Torti izņem no krāsns un 10 minūtes atstāj, lai atdziest.

Labu apetīti!
Uz augšu