Kartupeļu biezputra ar putraimiem

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 300 g kartupeļi
  • 80 g miežu putraimi
  • 200 g ūdens
  • 200 g piens
  • Sāls - pēc garšas

Pagatavošana

45 min.
  1. Uzvāra ūdeni, liek tajā noskalotus miežu putraimus un vāra, līdz pusmīksti.
  2. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, pienu, piešauj šķipsniņu sāls un vāra līdz putraimi mīksti, visu laiku apmaisot.
  3. Ja patīk kartupeļu gabaliņi, var pasniegt tādu pašu, ja gribas „putrīgāku” saspaida ar sviestu. Lieliska piedeva gaļas ēdieniem īsteni latviskā garā.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Gunta 2014. gada 18. marts 09:37
lai putra nebūtu jāmaisa, es šķēlēs sagrieztus zaļos katupeļus lieku katliņa dibenā, tad uzleju ūdeni, pielieku sāli un pa virsu uzkaisu putraimus. Kad putraimi pusmīksti pieleju pienu. Kad viss mīksts - sastampāju. Un tā man putra vispār nav jāmaisa, jo kartupeļi jau nepiedeg.
Baiba 2012. gada 25. novembris 21:30
ļoti laba recepte, man patīk :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni