Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Lauku maize ar zaļumiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g rudzu miltu
  • 400 g kviešu miltu
  • 40 g Rīgas rauga
  • ¼ l ūdens
  • 1 /8 l kefīrs
  • 2 tējkarotes sāls
  • 20 g pētersīļu
  • 20 g diļļu
  • 20 g sīpolloku
  • 3 ēdamkarotes eļļas (olīveļļa)
  • 1 ēdamkarote ķimeņu
  • 1 ola (pārsmērēšanai)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Raugu izšķīdina ūdenī. No miltiem, sāls, kefīra un izšķīdināta rauga veido mīklu un atstāj rūgt to 60 minūtes, līdz mīklas apjoms ir divkāršojies. Zaļumus smalki sagriež. Mīklu nedaudz pārmīca un pievieno eļļu ar zaļumiem, vēl 10 min. raudzē. Tad mīklu pārdala uz pusēm, izveido divus apaļus kukuļus. Tos liek uz pannas un vēl 20–30 min. raudzē. Maizi pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm. Cep 200–210 °C temperatūrā 30–40 minūtes. Maizi apgriež otrādi un paklaudzina pa apakšu: ja skaņa dobja - maize gatava.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķi korejiešu gaumē

Gurķi korejiešu gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas