Banānu un riekstu kūka

2012. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
75 min
1. Sviestu kopā ar 150 g cukura ieliek bļodā un ar rokas miksera putojamo slotiņu sakuļ gaisīgā masā.
2. Pakapeniski citu pēc citas pievieno olas, turpina kult, līdz masas konsistence ir pietiekami bieza, līdzīga krēmam.
3. Banānus ar dakšiņu smalki saspiež, piemaisa klāt citrona sulu. Sagatavoto banāna biezeni iemaisa mīklā.
4. Iestrādā miltus, cepamo pulveri un rupji sakapātus lazdu riekstus.
5. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
6. Cepamo plāti ieziež ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru.
7. Mīklu vienmērīgi salej pa visu plāti un nolīdzina virsu. Pārkaisa ar atlikušo cukuru. Kūku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep apmēram 40-45 minūtes brūnganu.
8. Gatavo kūku atdzesē un sagriež gabaliņos.

Labu apetīti!
Uz augšu