-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Zivju iesmiņi ar paprikas mērci
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Paprikas mērcei:
-
300 g dzeltenās paprikas
-
1 neliels sīpols
-
1 ēd. k. saulespuķu eļļas
-
100 g krējuma
-
1 ēd. k. sakapātu pētersīļu
-
Sāls
-
Baltie pipari
-
Iesmiņiem:
-
600 g zivs filejas (menca, jūras līdaka, jūras mēles)
-
1 cukīnī
-
16 ķiršu tomātiņu
-
Nedaudz milti
-
2 ēd. k. sviesta
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Papriku sagiezž nelielos gabaliņos.
-
Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
-
Sakarsē eļļu un apcep tajā sīpolus caurspīdīgus.
-
Pieliek klāt paprikas gabaliņus un sautē apmēram 20 minūtes.
-
Pa to laiku nomazgā zivs filejas un nosusina. Uzkaisa mazliet sāli un piparus, sagriež kumosa lielums gabaliņos.
-
Nomazgā cukīnī un sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās.
-
-
Zivs gabaliņus, ķiršu tomātiņus un cukīnī ripiņas pārmaiņus uzver uz iesmiņiem.
-
Iesmiņus apkaisa ar miltiem. Pannā izkausē sviestu un 5-10 minūtes no visām pusēm cep iesmiņus zeltaini dzeltenus.
-
Papriku sakuļ biezenī un izberž caur smalku sietu.
-
Pielej krējumu, mērci uzvāra, pievieno sāli un piparus, pētersīļus.
-
Zivs iesmiņus izkārto uz servējamā šķīvja, kurā pirms tam ieliek rīsus. Mērci pārlej pāri, vai pasniedz atsevišķā trauciņā.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs