Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivju iesmiņi ar paprikas mērci

2012. gada 8. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Papriku sagiezž nelielos gabaliņos.
2. Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
3. Sakarsē eļļu un apcep tajā sīpolus caurspīdīgus.
4. Pieliek klāt paprikas gabaliņus un sautē apmēram 20 minūtes.
5. Pa to laiku nomazgā zivs filejas un nosusina. Uzkaisa mazliet sāli un piparus, sagriež kumosa lielums gabaliņos.
6. Nomazgā cukīnī un sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās.
7. Nomazgā tomātus.
8. Zivs gabaliņus, ķiršu tomātiņus un cukīnī ripiņas pārmaiņus uzver uz iesmiņiem.
9. Iesmiņus apkaisa ar miltiem. Pannā izkausē sviestu un 5-10 minūtes no visām pusēm cep iesmiņus zeltaini dzeltenus.
10. Papriku sakuļ biezenī un izberž caur smalku sietu.
11. Pielej krējumu, mērci uzvāra, pievieno sāli un piparus, pētersīļus.
12. Zivs iesmiņus izkārto uz servējamā šķīvja, kurā pirms tam ieliek rīsus. Mērci pārlej pāri, vai pasniedz atsevišķā trauciņā.
13. Labu apetīti!
Uz augšu