Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vidusjūras kartupeļu biezenis

Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus nomazgā, nomizo un, atkarībā no tā lieluma, sagriež uz pusēm vai četrās daļās. Pēc tam liek katlā, pieliek sāli un apmēram 25 - 30 minūtes, tik tikko pārklātus ar ūdeni, vāra, kamēr kartupeļi mīksti.
2. Pa to laiku nomizo sīpolu un sagriež kubiciņos. Speķi sagriež stienīšos vai kubiciņos.
3. Pannā sakarsē olīveļļu un apce speķi kopā ar sīpoliem. Ķiplokus nomizo un piespiež klāt. Pievieno timiānu.
4. Uzkarsē pienu.
5. Kartupeļus nokāš un vēl karstus izspiež caur kartupeļu spiedni vai sastampā.
6. Lēnam iemaisa pienu ar sviestu, kuļ, līdz izveidojas biezenis. Garšai pēc izjūtas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
7. Pašās beigās kartupeļu biezenim pieliek klāt apceptos sīpolus ar speķi un pasniedz galdā!

Lai labi garšo!
Uz augšu