Kvinoja ar sieru

2012. gada 18. oktobris
Foto: Kristine Osipova
Pagatavošana
60 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
2. Lielā katlā samaisa kvinoju ar buljonu, uzliek vāku un uzvāra. Uguni noregulē uz zemu temperatūru, un vāra kvinoju 30 minūtes vai kamēr buljons iesūcies. Tad noņem no uguns uz 5 min.
3. Pa to laiku sakapā purava stublāju (lapas izmet). Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno puravu un ķiploku un cep 2 minūtes. Tad pievieno spinātus un cep vēl 3 minūtes. Noņem no uguns un piejauc timiānu, pētersīli, piparus un sāli. Ar dakšiņu apmaisa dziestošo kvinoju.
4. Lielā bļodā sakuļ olas un Fetas sieru; karstumizturīgā traukā liek mīksto sieru un pienu un karsē 30 sekundes, piejauc Parmas sieru un liek ledusskapī.
5. Spinātu un puravu maisījumam pievieno kvinoju. Pievieno olas un samaisa. Ieeļļo cepamo trauku, un liek tajā kvinojas maisījumu. Vienmērīgi pārklāj atdzisušo siera maisījumu, pārkaisa ar baltmaizes drupačām un mazliet apslaka ar eļļu. Cep 25 min vai kamēr virsma kļūst zeltaini brūna.
6. Labu apetīti!
Uz augšu