Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kvinoja ar sieru

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze pilngraudu kvinojas
  • 2 vidēji lieli puravi
  • 2 tējk. olīveļļas
  • 2 olas
  • 1 glāze sadrupināta Fetas siera
  • 1 /4 glāze mīksta siera (sadrupināts)
  • 1 ēd. k. vājpiena
  • Parmas siers
  • 4 sadrupināti baltmaizes grauzdiņi
  • 2 daiviņas sakapāta ķiploka
  • 300 g spinātu
  • 1.5 glāze dārzeņu buljona
  • 1 tējk. sakapāta timiāna
  • Šķipsniņa maltu piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
  2. Lielā katlā samaisa kvinoju ar buljonu, uzliek vāku un uzvāra. Uguni noregulē uz zemu temperatūru, un vāra kvinoju 30 minūtes vai kamēr buljons iesūcies. Tad noņem no uguns uz 5 min.
  3. Pa to laiku sakapā purava stublāju (lapas izmet). Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno puravu un ķiploku un cep 2 minūtes. Tad pievieno spinātus un cep vēl 3 minūtes. Noņem no uguns un piejauc timiānu, pētersīli, piparus un sāli. Ar dakšiņu apmaisa dziestošo kvinoju.
  4. Lielā bļodā sakuļ olas un Fetas sieru; karstumizturīgā traukā liek mīksto sieru un pienu un karsē 30 sekundes, piejauc Parmas sieru un liek ledusskapī.
  5. Spinātu un puravu maisījumam pievieno kvinoju. Pievieno olas un samaisa. Ieeļļo cepamo trauku, un liek tajā kvinojas maisījumu. Vienmērīgi pārklāj atdzisušo siera maisījumu, pārkaisa ar baltmaizes drupačām un mazliet apslaka ar eļļu. Cep 25 min vai kamēr virsma kļūst zeltaini brūna.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA