Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Klasiskais amerikāņu ābolu pīrāgs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīkla:
  • 2.5 glāzes milti
  • 1 /2 tējkarote sāls
  • 1 glāze auksts, rīvēts sviests
  • 1 /2 glāze auksts ūdens
  • Pildījums:
  • 1.3 kg āboli
  • 2 ēdamkarotes citronu sula
  • 3 /4 glāze baltais cukurs
  • 1 /4 glāze brūnais cukurs
  • 1 /4 glāze milti
  • 1 tējkarote kanēlis
  • 1 /4 tējkarote muskatrieksts
  • Olas dzeltenums (pīrāga apsmērēšanai)
  • Nedaudz sviests (formas ietaukošanai)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Lai gan sākotnēji šī recepte varētu šķist sarežģīta, tā nebūt nav! Šo pīrāgu pagatavot ir diezgan ātri un vienkārši.
  2. Mīklas sagatavošana:
  3. Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno rīvētu sviestu un samaisa viendabīgā pulverī. Pa mazām daļām pievieno ūdeni. Mīca, līdz izveidojas viendabīga masa. Izveido bumbu un noliek vēsumā apmēram uz stundu (pa šo laiku sagatavo pildījumu).
  4. Pildījuma sagatavošana
  5. Ābolus nomizo, iztīra un sagriež kubiņos. Liek bļodā un apslaka ar citronu sulu. Pievieno cukuru, miltus, kanēli un muskatriekstu tā, lai viss pielīp pie āboliem.
  6. Mīklu sadala divās daļās aptuvenā proporcijā 2:3. Lielāko mīklas gabalu nedaudz izveltnē un liek ietaukotā cepamajā formā, izspaidot vienlīdz plānu formu arī gar malām. Atlikušo mīklu izveltnē tādā pašā diametrā kā forma, ko uzliks virsū uz pildījuma, un gar malām saspiež ar pamatni.
  7. Ābolus saber cepamajā formā ieklātajā mīklā. Uz mīklas uzliek vāciņu, un saspiež kopā malas. Apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu.
  8. Pīrāgu liek cepties uzkarsētā krāsnī 220 grādos uz 15 min, tad samazina temperatūru 160 grādiem un turpina cept 40-45 min, līdz pīrāgs paliek zeltaini brūns.
  9. Perfekti garšo silts, pasniegts ar plombīra saldējuma bumbu.
  10. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Aliču kompots

Aliču kompots

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas