Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu - gaļas sautējums cepeškrāsnī

2012. gada 10. oktobris
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
60 min
1. Nomazgā un nomizo kāļus, seleriju, burkānus un kartupeļus, sagriež vienāda lieluma kubiņos. Papriku nomazgā, sagriež gredzenos, un gredzenus - 4 daļās. Puķkāpostu nomazgā un sadala vienāda lieluma rozetēs. Sēnes noskalo un sagriež. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīki sakapā pētersīļus.
2. Lielā katlā liek vārīties ūdeni. Tikmēr liellopa gaļu sagriež vienāda lieluma kubiņos. Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas, un uz lielas liesmas apcep gaļu, līdz parādās zeltainas maliņas.
3. Vārošā ūdenī liek iekšā dārzeņus - vispirms kāļus, tad burkānus, pēc tam seleriju, tad kartupeļus kopā ar puķkāpostiem, un pēdējās pievieno sēnes. Papriku nevāra. Kad sēnes ir vārījušās 3 minūtes, dārzeņus nokāš, atstājot 1 litru dārzeņu buljona, kam ļauj atdzist.
4. Karstumizturīgā traukā kārto gaļu un dārzeņus, kā pēdējo uzberot papriku.
5. Buljonam pievieno ķiploka šķēlītes, sasmalcinātos pētersīļus, sāli un garšvielas, izšķīdina skābu krējumu un labi samaisa. Ar šo mērci pārlej sautējumu.
6. Traukam uzliek vāku un liek aukstā cepeškrāsnī, kas noregulēta uz 180 grādiem, un cep 40 minūtes.
7. Labu apetīti!
Uz augšu