Ābolkūka ar skābo krējumu, kanēli un bērnības garšu

Ābolkūka ar skābo krējumu, kanēli un bērnības garšu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s miltu
  • 3 lieli āboli (vēlams skābi)
  • 100-150 g skāba krējuma
  • Vaniļas cukurs
  • Kanēlis

Pagatavošana

40 min.
  1. Iesit bļodā 4 olas, pievieno 1 glāzi cukura. Pēc izvēles pieliek klāt naža galu vaniļas cukura. Kad olas kārtīgi sakultas, pievieno 1 glāzi miltus, iecilā. Paralēli nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs, bet ne ļoti plānās.
  2. Cepamajā formā ieklāj alumīnija plēvi, tad ieklāj ābolus tā, lai tie noklāj formas apakšu (apmēram 1- 1,5 cm). Ja āboli ir ļoti skābi, var nedaudz pārkaisīt ar cukuru, kā arī - ar kanēli. Āboliem lej virsū sakulto masu. Liek cepties 190 grādos aptuveni 20 min.
  3. Gatavu kūku apgāž bļodā otrādi, - lai āboli ir pa virsu. Noņem foliju. Tad, kad nedaudz padzisusi, pārsmērē ar skābo krējumu, pārkaisa ar cukuru un kanēli.

    Lai labi garšo!
    Gatavu kūku apgāž bļodā otrādi, - lai āboli ir pa virsu. Noņ...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Zita Bojāre 2017. gada 13. decembris 16:28
Jacep gan ilgak par 20 min.
Zita Bojāre 2017. gada 13. decembris 16:24
Izcepu.Sanaca SUPPPERIGA.Cepot smarzoja visa virtuve.Loti smarzoja taja bridi,kad griezu ara no formas.paldies,Mairita !!!
Lāsma Mangulsone 2016. gada 10. janvāris 22:19
Ļoti garšīga kūka sanāca, cepu ar rabarberiem un krējumu, sanāca sulīga.Jācep gan ilgāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi