Ābolkūka ar skābo krējumu, kanēli un bērnības garšu

5 1
Ābolkūka ar skābo krējumu, kanēli un bērnības garšu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s miltu
  • 3 lieli āboli (vēlams skābi)
  • 100-150 g skāba krējuma
  • Vaniļas cukurs
  • Kanēlis

Pagatavošana

40 min.
  1. Iesit bļodā 4 olas, pievieno 1 glāzi cukura. Pēc izvēles pieliek klāt naža galu vaniļas cukura. Kad olas kārtīgi sakultas, pievieno 1 glāzi miltus, iecilā. Paralēli nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs, bet ne ļoti plānās.
  2. Cepamajā formā ieklāj alumīnija plēvi, tad ieklāj ābolus tā, lai tie noklāj formas apakšu (apmēram 1- 1,5 cm). Ja āboli ir ļoti skābi, var nedaudz pārkaisīt ar cukuru, kā arī - ar kanēli. Āboliem lej virsū sakulto masu. Liek cepties 190 grādos aptuveni 20 min.
  3. Gatavu kūku apgāž bļodā otrādi, - lai āboli ir pa virsu. Noņem foliju. Tad, kad nedaudz padzisusi, pārsmērē ar skābo krējumu, pārkaisa ar cukuru un kanēli.

    Lai labi garšo!
    Gatavu kūku apgāž bļodā otrādi, - lai āboli ir pa virsu. Noņ...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Zita Bojāre 2017. gada 13. decembris 16:28
Jacep gan ilgak par 20 min.
Zita Bojāre 2017. gada 13. decembris 16:24
Izcepu.Sanaca SUPPPERIGA.Cepot smarzoja visa virtuve.Loti smarzoja taja bridi,kad griezu ara no formas.paldies,Mairita !!!
Lāsma Mangulsone 2016. gada 10. janvāris 22:19
Ļoti garšīga kūka sanāca, cepu ar rabarberiem un krējumu, sanāca sulīga.Jācep gan ilgāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize