Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolkūka ar skābo krējumu, kanēli un bērnības garšu

2012. gada 21. septembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
40 min
1. Iesit bļodā 4 olas, pievieno 1 glāzi cukura. Pēc izvēles pieliek klāt naža galu vaniļas cukura. Kad olas kārtīgi sakultas, pievieno 1 glāzi miltus, iecilā. Paralēli nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs, bet ne ļoti plānās.
2. Cepamajā formā ieklāj alumīnija plēvi, tad ieklāj ābolus tā, lai tie noklāj formas apakšu (apmēram 1- 1,5 cm). Ja āboli ir ļoti skābi, var nedaudz pārkaisīt ar cukuru, kā arī - ar kanēli. Āboliem lej virsū sakulto masu. Liek cepties 190 grādos aptuveni 20 min.
3. Gatavu kūku apgāž bļodā otrādi, - lai āboli ir pa virsu. Noņem foliju. Tad, kad nedaudz padzisusi, pārsmērē ar skābo krējumu, pārkaisa ar cukuru un kanēli.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu