Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pildītas vistu kabatiņas ar gailenēm un sieru

Pildītas vistu kabatiņas ar gailenēm un sieru

FOTO: Laima Inga

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 400 g gaileņu
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 ola
  • 4 vistas filejas gabaliņi
  • 200 g Krievijas siera
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa kaltēta timiāna
  • 8 -10 vidēji kartupeļi
  • Marinēti gurķīši
  • Garšvielas - pēc katra gaumes; iesaku Santa Maria 'Provansas' garšvielu vai Vegetas 'Natur' garšvielu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sarīvē sieru. Nomizo kartupeļus un sagriež četrās daļās. Liek vārīties, ūdenim pievienojot šķipsniņu sāls.
  2. Noskalo gailenes, un pēc tam tās sagriež gabaliņos (mazākās var atstāt veselas). Ķiploka daiviņas sagriež sīkos gabaliņos. Uzkarsē pannu, uz kuras uzlej nedaudz eļļas, tad liek apcepties sasmalcināto ķiploku, līdz tas paliek zeltaini brūns, un tad uzber gailenītes. Uzkaisa šķipsnu timiāna. To visu cep uz nelielas liesmas, līdz šķidrums no gailenēm gandrīz ir iztvaikojis (tikai ne tā, ka iztvaiko pilnībā, mazliet šķidrumam jāpaliek).
  3. Trauciņā sakuļ 100 ml saldā krējuma un 1 olu. Kad gailenītes gatavas, noņem pannu no uguns un lēnām pielej saldā krējuma un olas maisījumu, un to visu samaisa.
  4. Neaizmirstam ik pa laikam pārbaudīt, vai kartupeļi jau nav gatavi! Kad tie ir gatavi, tos nokāš un atstāj mazliet atdzist.
  5. Katru vistas fileju sagatavo kā kabatiņu - sāna malā ar asu nazi iegriež un griežot veido kabatiņu tā, lai otra mala netiktu pārgriezta un lai nepārgriezti paliek arī platākais un šaurākais gals (atgādina maciņu bez rāvējslēdzēja). Tad "kabatiņu" pilda ar apmēram tējkaroti rīvēta siera un jau sagatavoto sēņu mērcīti (vairāk biezumu).
  6. Kad viss sapildīts, vistiņas liek uz cepeškrāsns cepamās pannas, un kabatiņu vaļējās malas sasprauž ar zobu bakstāmajiem. Beigās pārkaisa ar garšvielām. Liek cepeškrāsnī uz apmēram 180 grādiem (optimāli ir 180- 200, atkarībā no cepeškrāsns, jo man ir elektriskā, kas visu uzcep ātrāk nekā parastās). Cep, līdz vistiņas kļūst gaišas un mīkstas - aptuveni 25 min.
  7. Mērcīti, kas palikusi pāri no vistiņu pildīšanas, var izmantot kā ļoti gardu mērcīti kartupeļiem. Kad vistiņas gatavas, pasniedz kopā ar kartupelīšiem un marinētiem gurķīšiem.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas