Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Cidoniju sukādes

Cidoniju sukādes

FOTO: Viktors D.

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg cidoniju (jo lielākas, jo labāk)
  • 600 g cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Cidonijas nomazgā, pārgriež uz pusēm
    Cidonijas nomazgā, pārgriež uz pusēm

    FOTO: Viktors D.

  2. Ar karotes otro galu iztīra sēkliņas, izrubina serdīti.
    Ar karotes otro galu iztīra sēkliņas, izrubina serdīti.

    FOTO: Viktors D.

  3. Ar virtuves mandolīnas (vai naža) palīdzību sagriež tievās plāksnītēs (apmēram 1 mm biezumā).
    Ar virtuves mandolīnas (vai naža) palīdzību sagriež tievās p...

    FOTO: Viktors D.

  4. Kopumā no 1 kg sanāk ap 600 g.
    Kopumā no 1 kg sanāk ap 600 g.

    FOTO: Viktors D.

  5. Pievieno 400 g cukura, apmaisa un liek uz 2 stundām pastāvēt, lai cukurs dara savu darāmo
    Pievieno 400 g cukura, apmaisa un liek uz 2 stundām pastāvēt...

    FOTO: Viktors D.

  6. Cidoniju pārpalikumus saglabā.
    Cidoniju pārpalikumus saglabā.

    FOTO: Viktors D.

  7. Tos sakapā smalkāk.
    Tos sakapā smalkāk.

    FOTO: Viktors D.

  8. Saber palielā bļodā.
    Saber palielā bļodā.

    FOTO: Viktors D.

  9. Uzkaisa atlikušos 200 g cukura, apmaisa un tāpat atstāj sulot.
    Uzkaisa atlikušos 200 g cukura, apmaisa un tāpat atstāj sulo...

    FOTO: Viktors D.

  10. Pēc pāris stundām nokāš sīrupu no cidoniju plāksnītēm, un cidonijas kārto uz cepamās paplātes, pirms tam uzklājot cepamo papīru.
    Pēc pāris stundām nokāš sīrupu no cidoniju plāksnītēm, un ci...

    FOTO: Viktors D.

  11. Liek cepeškrāsnī pašā augšējā daļā karsēties kādos 75-100 grādos, līdz uzkarst, tad ar rokām uzirdina, atstāj uz pusstundu karstumā, tad atkal uzirdina un liek vēl uz 10 min. karsēties. Tā atkārto, līdz visas plāksnītes ir pilnīgi sausas.
  12. Cidoniju atgriezumiem ļauj pastāvēt ilgāk, un, ja ir vēlēšanās, tad to pašu var atkārtot arī ar tām.
    Sīrupu lej pudelēs un liek ledusskapī iekšā - laba piedeva tējai.
  13. Paralēli arī mēģināju augļu žāvētājā žāvēt, itkā nav ne vainas, bet cepeškrāsns variants man liekās progresīvāks.

    Lai labi garšo!
    Paralēli arī mēģināju augļu žāvētājā žāvēt, itkā nav ne vain...

    FOTO: Viktors D.

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas