Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Cidoniju sukādes

Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
180 min
1. Cidonijas nomazgā, pārgriež uz pusēm
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
2. Ar karotes otro galu iztīra sēkliņas, izrubina serdīti.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
3. Ar virtuves mandolīnas (vai naža) palīdzību sagriež tievās plāksnītēs (apmēram 1 mm biezumā).
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
4. Kopumā no 1 kg sanāk ap 600 g.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
5. Pievieno 400 g cukura, apmaisa un liek uz 2 stundām pastāvēt, lai cukurs dara savu darāmo
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
6. Cidoniju pārpalikumus saglabā.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
7. Tos sakapā smalkāk.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
8. Saber palielā bļodā.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
9. Uzkaisa atlikušos 200 g cukura, apmaisa un tāpat atstāj sulot.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
10. Pēc pāris stundām nokāš sīrupu no cidoniju plāksnītēm, un cidonijas kārto uz cepamās paplātes, pirms tam uzklājot cepamo papīru.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
11. Liek cepeškrāsnī pašā augšējā daļā karsēties kādos 75-100 grādos, līdz uzkarst, tad ar rokām uzirdina, atstāj uz pusstundu karstumā, tad atkal uzirdina un liek vēl uz 10 min. karsēties. Tā atkārto, līdz visas plāksnītes ir pilnīgi sausas.
12. Cidoniju atgriezumiem ļauj pastāvēt ilgāk, un, ja ir vēlēšanās, tad to pašu var atkārtot arī ar tām.
Sīrupu lej pudelēs un liek ledusskapī iekšā - laba piedeva tējai.
13. Paralēli arī mēģināju augļu žāvētājā žāvēt, itkā nav ne vainas, bet cepeškrāsns variants man liekās progresīvāks.

Lai labi garšo!
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Uz augšu