Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti "Nevainīgais" tiramisu ar karameļu krēmu

"Nevainīgais" tiramisu ar karameļu krēmu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Šī ir "nevainīgā" tiramisu versija - bez alkohola, tādēļ to varēs baudīt gan lieli, gan mazi kārumnieki. Desertu vari pagatavot jau iepriekšējā dienā un celt galdā uzreiz no ledusskapja!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 18 cepumi "Dāmu pirkstiņi'
  • 6 olas
  • 1 glāze/s espresso (vai stipra kafija)
  • 10 ēd. k. pūdercukura
  • 250 g "Mascarpone" siers
  • Karameļu krēms pēc garšas
  • 1 pēc garšas nesaldināts kakao pulveris
  • Sarīvēta šokolāde dekoram
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus sajauc ar 5 ēdamkarotēm pūdercukura un saputo. Pievieno "Mascarpone" sieru un atkal saputo.
  2. Otrā traukā saputo olu baltumus un 5 ēdamkarotes pūdercukura. Kad baltums sakults biezā masā, to iecilā iepriekš sajauktajā olu dzeltenuma masā.
  3. Deserta trauciņos vai glāzēs vispirms liek uz pusēm pārlauztus cepumus, kas izmērcēti espresso. Pārklāj ar sajaukto olu masu. Uzspiež nedaudz karameļu krēma. Visu pārkaisa ar kakao.
  4. Liek otro kārtu ar dāmu pirkstiņiem, izmērcētiem espresso. Pārklāj otrreiz ar olu masu, uzspiež karameļu krēmu. Pārkaisa ar kakao, pārber ar šokolādes skaidiņām.

  5. Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām.

    Labu apetīti!
    Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām.

Labu apetīti!

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas