Sākums > Receptes > Zupas

Kabaču krēmzupa ar citronu

2012. gada 17. augusts
Foto: Depositphotos.com
Ideāla zupa, kad ir atvesti lauku labumi. Un, jā, kabacis lieliski der arī zupām ne tikai pankūkām un sacepumiem.
Pagatavošana
40 min
1. Uz pannas apcep līdz zeltainam brūnumam pusapļos sagrieztu sīpolu un smalkās šķēlēs sarīvētu burkānu.
2. Ielej katlā ~ 1 litru ūdens, pievieno buljona kubiņu, kubiciņos sagrieztus kartupeļus un nomizotu kabaci (jaunu var ar visu mizu), ķiploka daiviņas (veselas) un apceptos sīpolus un burkānus. Vāra uz lēnas uguns, kamēr kartupeļi ir gatavi.
3. Pievieno garšvielas pēc izvēles un kausēto sieru. Visu sablendē un piespiež citrona sulu no pus citrona.
4. Zupu pasniedz dekorējot ar citrona šķēlīti, kādu zaļumu un ja ir vēlēšanās - maizes grauzdiņiem.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu