Ideāla zupa, kad ir atvesti lauku labumi. Un, jā, kabacis lieliski der arī zupām ne tikai pankūkām un sacepumiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1vidējs kabacis
1liels sīpols
2vidēji burkāni
4-5 vidēji kartupeļi
3-6 ķiploka daiviņas
1buljona kubiņš
1kastīte kausētais siers
1/2 citrons
Garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Uz pannas apcep līdz zeltainam brūnumam pusapļos sagrieztu sīpolu un smalkās šķēlēs sarīvētu burkānu.
Ielej katlā ~ 1 litru ūdens, pievieno buljona kubiņu, kubiciņos sagrieztus kartupeļus un nomizotu kabaci (jaunu var ar visu mizu), ķiploka daiviņas (veselas) un apceptos sīpolus un burkānus. Vāra uz lēnas uguns, kamēr kartupeļi ir gatavi.
Pievieno garšvielas pēc izvēles un kausēto sieru. Visu sablendē un piespiež citrona sulu no pus citrona.
Zupu pasniedz dekorējot ar citrona šķēlīti, kādu zaļumu un ja ir vēlēšanās - maizes grauzdiņiem.