Sākums > Receptes > Pamatēdieni

risotto ar ribiņām

2012. gada 18. jūnijs
Foto: jurka
Nu ko, arī vasarā mēdz gadīties, ka gribās ar ko nopietnāku piesiet dūšu, neba visu laiku tās aukstās zupas var strēbt. Man tīk risotto, tikai problēmas parasti sagādā buljona neesamība un buljona kubiņi der vienīgi nabadzīgo Āfrikas valstu palīdzības pakām, tāpēc šis ēdien tiek gatavots tikai komplektā ar kaut ko, no kā var noliet buljonu.
Pagatavošana
90 min
1. Ribiņas sagatavo iepriekšējā vakarā, apviļā olīveļļā un hmeli suneli garšvielās, uz nakti atstāj ledusskapī ievilkties. Sākumā jāsagriež gabalos, ribas šoreiz treknas, tāpēc katrā gabalā pa vienam kauliņam.
Foto: jurka
2. Nu un jāapcep sakarsētā eļļā uz straujas uguns no visām pusēm.
Foto: jurka
3. Kad apceptas, tad klāt ūdeni, garšvielas, pusi no sīpola un vienu burkānu. Ūdens jālej tā, lai apsedz, jo daļu vēlāk vajadzēs rīsiem un uz lēnas uguns ar vāku lai sāk sutināties.
Foto: jurka
4. Tālāk var atvilkt drusku elpu, jo ribām vajag vismaz stundu sautēties. Var fonā sagriezt smalki atlikušo sīpola pusi.
Foto: jurka
5. Un sagriezt salātus, parasta klasika -> mocarelas tipa siers + gurķis + tomāts + dilles + eļļa un moš ēdamkarote citrona sulas.
Foto: jurka
6. Kad līdz ribiņu beigu laikam palikušas minūtes 25, var ķerties pie rīsiem, visupirms sakarsētā sviesta līdz zeltainumam apcep sīpolus.
Foto: jurka
7. Tad pievieno rīsus un kopā ar sīpoliem mazliet pacep.
Foto: jurka
8. Tad lej klāt baltvīnu, man šoreiz pašu ražojums. Nu un rīsus ar vīnu maisa līdz tie visu ir sasūkuši sevī.
Foto: jurka
9. Tikām apskata ribiņu buljonu, te, šķiet, komentāri ir lieki.
Foto: jurka
10. Tad nu neatejot no pavarda, lej pamazām klāt buljonu un briedina rīsus, kā paliek sausi, tā atkal klāt kausiņu, mierīgi un nesteidzoties. Pēc minūtēm 20 tie ir gatavi.
Foto: jurka
11. Nu lūk, gatavs. Rīsi tādā veidā sanāk ļoooti labi.
12. Labu apetīti!
Uz augšu